p>PTT 1. Lig'de haftalar önce düşmesi kesinleşen Orduspor'un ardından lige veda edecek iki ekip son hafta maçlarıyla belli olacak. Ligin son haftasında Manisaspor, Bucaspor ve Denizlispor kümede kalma mücadelesi verecek. Son maçların ardından bu ekiplerden ikisi küme düşecek. PTT 1. Lig'de 33. haftada Denizlispor, sahasında konuk ettiği Manisaspor'u 2-0 yenerek, önemli bir galibiyete imza attı. Bucaspor ise Adana Demirspor karşısında 5-3'lük galibiyetle son haftaya ümitli girdi. Denizlispor 33 puanla düşme hattının hemen üzerinde yer alırken, Bucaspor 32 puanla 16., 30 puana sahip Manisaspor ise 17. durumda bulunuyor.Denizlispor'un deplasmanda ilk 6 hesapları yapan Samsunspor'a konuk olacağı 34. haftada, Bucaspor Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Osmanlıspor'la deplasmanda, Manisaspor ise iddiası bulunmayan Giresunspor'la evinde karşılaşacak. Müsabakaların tamamı 23 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30'da başlayacak.
DENİZLİSPOR, YENERSE KALIYOR
Denizlispor, Samsunspor'u yendiği takdirde diğer sonuçlara bakılmaksızın ligde kalacak. Denizlispor ile Bucaspor'un puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Son hafta öncesinde Denizlispor -12, Bucaspor ise -24 averaja sahip. Manisaspor ile Denizlispor'un olası puan eşitliğinde ise lige tutunacak takım kendi aralarındaki maçlarda üstün durumda bulunan Denizlispor olacak.
MANİSASPOR'UN LİGDE KALMA HESAPLARI
Manisaspor'un ligde kalması için galip gelmesi, Denizlispor'un yenilmesi, Bucaspor'un da berabere kalması gerekiyor. Bu durumda 3 ekip de 33 puana ulaşacak ve kendi aralarındaki maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayan Manisaspor ligde kalmayı başaracak. Diğer her türlü sonuçta Manisaspor lige veda edecek.
BUCASPOR'UN KULAĞI DENİZSPOR MAÇINDA OLACAK
Bucaspor, ligde kalmak için galip gelmesinin yanı sıra Denizlispor'un alacağı sonucu bekleyecek. İzmir ekibi, galip gelmesi ve Denizlispor'un puan kaybı halinde gelecek sezon da PTT 1. Lig'de yer alacak.