Bugün bir video yayınlayarak istifa ettiğini duyuran TİY Başkanı Kırbıyık, yapılan dedikodu, iftira ve kandırılmaların kendisini bu noktaya getirdiğini söyledi. Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, doğduğu yerin takımı olan Tarsus İdman Yurdu’ndaki başkanlık görevini bugün bıraktığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak istifasını duyuran Kırbıyık, şunları söyledi: “Kimseye bir kırgınlığım yok. Aldatıldığım ve kandırıldığım için sadece kendime kızıyorum. Bu kadar aptal olup inanmak, alim olan kişinin olmaması gereken bir durum. Değerli Tarsuslu hemşerilerim. Bu size son seslenişim. Bir daha bu tür videolar görmeyeceksiniz. Yorumlara gelindiği zaman bazı yönetimdeki arkadaşlar tepkiler gösteriyor. Bu tepkiler, sosyal medyada kişisel dürtülerimle paylaştığım videolarıma kızıyorlar. Ben kendilerine en ufak bir saygısızlık yapmadım.

Fakat şunu belirtmek isterim ki, Tarsus’a geldiğim ilk günden itibaren huzursuz oldum. O dönemde yanımda bulunan Özer Alp kardeşim, çeşitli kereler istifa etme isteğime ‘önümüzde güzel günler var’ moduyla hep engel oldu. Bunun yanında, yönetimdeki arkadaşlarla bile tanışamamıştım. Ta ki 1,5 ay sonra Haluk başkanımın yanına giderken yönetimdeki arkadaşlarla tanışma fırsatım oldu. Biz bu memlekette var olabilmek için mücadele ettik oldum olası. Kapımızda Yüce Devlet yazar. Tarsus da bu devletimizin doğduğum yer olduğu için ilk sırada oldu.

Amacımız güzel hizmet etmekti. Fakat hizmet eden insana, yani en azından tarlanda çalışan insana darbe yapmazsın, huzursuzluk yapmazsın. Ben hep huzursuz oldum. ‘300 bin TL’ye market açaydım da yüzlerce insan oradan ekmek yiyeydi’ demişler, ya 300 bin TL’ye sen market açamazsın. Neymiş, Tarsus’ta getirdiğim konu mankenlerini götürmüşüm. Bunlar ayıp şeyler. Ben alışık olmadığım, duymadığım şeyleri burada duydum. Kırgınım, ama asla bir yöneticiye de küs değilim. Yalanlar söylendi, çeşitli kereler üzerime yalanlar söylendi. Hiç bir tanesine inanmazlık yapmadım. Hep inandım, güvendim. Ama bir benim siyasi konjonktürümden dolayı sürekli önüme setler çekildi.

Bugün aracı koymamıza rağmen sayın belediye başkanımızla konuşamıyoruz, görüşemiyoruz bile. Yani Tarsus İdman Yurdu benim meselem değil ki, Tarsus’lu olan herkesin meselesi. Burada kişilerin yapması görevler vardır, mecbur değildir belki ama Şahin Kırbıyık mı mecburdur? Ben yönetime gelirken iki sene buradayım diye söz vermedim. Anonim şirket olalım derken, TİY’in daha kurumsal olabilmesi içindi. Ben yönetemediğim hiç bir şeyin arkasında durmak istemiyorum. TİY’i ben yönetemiyorum. Tüm Tarsus halkına sesleniyorum; herkes hakkını helal etsin. Bundan sonra ki yaşamda ben yokum. Kesin karar aldım. Hiç kimseye art niyetim yok. Aldatıldığım ve kandırıldığım için benim kendime kızgınlığım var. Bu kadar aptal olup inanmak, alim olana olmaması gereken bir şey.”