Süper Lig'in 38. haftasında Aytemiz Alanyaspor, sahasında Fenerbahçe ile golsüz beraber kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, keyifli bir maç olduğunu söyledi.

“ÇOK GÜZEL BİR TAKTİK SAVAŞ VARDI SAHADA”

Atan, “Çok güzel bir taktik savaş vardı sahada. Bir teknik adam olarak bunları hissetmek benim için güzel. Emre Hoca geldiğinden beri Fenerbahçe daha değişik bir oyun oynuyor. Rakibimizi iyi analiz etmiştik. Önce çok şiddetli baskılar yapmıştık. Sosa'yı neredeyse topla hiç buluşturmadık. Uzun oynamaya zorladık. Dönen topları alıp istediğimiz oyunları oynadık. İlk yarıda da pozisyonlarımız var. İkinci yarı değişik bir oyun oynandı rakip 10 kişi kaldıktan sonra, Fenerbahçe güçlü kadrosu olan, çok alternatifli bir takım. Her değişiklikte baktığınızda iyi oyunlar giriyor ve çıkıyor ama bunun altında kalmadık. Alanyaspor olarak klasik oyunumuzdan vazgeçmedik. 90 dakika bence oyunun hakimi olduk. Fenerbahçe şut atıyor gibi gözüktü ama fazla pozisyona girmedi. Bizim 3 topumuz direkten döndü. Maçı galip bitirebilirdik maalesef beraberlikle bitirdik. Futbolcularımı kutluyorum. Zor bir insanım bana katlandıkları ve bana cevap verdikleri için” dedi.

“ŞAMPİYONLUK YOLUNDA KİM ŞAMPİYON OLURSA ONLARI TEBRİK EDERİZ”

Alanyaspor’un bu maçta alınan beraberlik sonrası puana ihtiyacı olan Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışının dışına gönderip göndermediği sorulması üzerine Atan, “Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın kaç puanı var inanın bilmiyorum. Buna yemin edebilirim. Biz Alanyaspor olarak her geçen gün yükselen bir marka değerimiz var. Daha önce de söyledim, büyük takımlarımızın başımızın üzerinde yeri var ama biz hiçbir oyunun hiçbir mücadelenin parçası olamayız. Bizim kendi kimliğimiz, kendi oyunumuz, kendi marka değerimiz var. Bunu korumak, bunu her geçen gün geliştirmek adına sahaya çıkıyoruz. Bu yüzden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor kazanmış benim için hiç önemli değil. Hiç de umurumda değil, onlara başarılar diliyorum. Dediğim gibi büyük takımların başımızın üzerinde yeri var ama biz kazanmak için çıkıyoruz, kazanmak için oynuyoruz. Zaten bundan önceki maçlarımız da böyleydi. Kimse yapılan algılara aldanmasın, kanmasın. Kimse bu algılara kapılmasın. Kötü bir duruma düşüyoruz kendimizi özellikle de sosyal medyada. Yazılanları, çizilenleri anlamak mümkün değil. Dediğim gibi biz çıkıyoruz her takıma aynı oyunu oynuyoruz. Bugün bu sene 5 tane şampiyon olmuş takıma 10 tane maçta 15 puan almışız. Puanların yarısını almışız. Bence bizim için güzel bir istatistik. Rekabetçi bir takım olduğumuzu gösteriyor. Dediğim gibi şampiyonluk yolunda kim şampiyon olursa onları tebrik ederiz ama bizim çok önem verdiğimiz bir konu değil” diye konuştu.

“DAVİDSON, BİZİM EN ÖNEMLİ OYUNCULARIMIZDAN BİRİ”

Basın mensuplarının Davidson, maçtaki performansının değerlendirmesi konusundaki sorusuna da yanıt veren Atan, “Davidson, bizim en önemli oyuncularımızdan biri. Sezon başından beri hücumda lokomotif oyuncularımızdan biri. Bugün biraz yorgun olduğunu biliyorum. Bugün biraz fazla tahammül ettiğimi de biliyorum. Ama oyuncum bu toleransı bu tahammülü hak ediyor. Sezon başından beri her maçta oynuyor. Sprinti ve yüksek hızda koşusu yüksek düzeyde. Önemli bir oyuncu ve bazen onun da kötü oynamaya hakkı var. Onun bugün kötü oynadığını düşünmüyorum. Sadece gol pozisyonlarını değerlenemedi ama elinden geleni gösterdi” ifadelerini kullandı.

“OYNANAN MAÇTAN ÇOK KEYİF ALDIM”

3'lü defans oynanması konusundaki düşünceleri de sorulan Atan, 3'lü defansın risk olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Oyuncularımız buna alıştı. Konya ve Başakşehir maçlarında pozisyon vermediler. Oyuncularımız buna alıştı bugün 11'e 11 oynanan maçtan çok keyif aldım. Tekrardan geride birebir oynama cesaretini gösteren oyuncularımı tebrik ediyorum.”