Haber - Burak ÖZTUNÇ

Spor Toto Süper Lig’e verilen milli aranın ardından nefes kesen mücadele 27. Hafta mücadelesi ile devam ediyor. Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor 27. Hafta mücadelesinde Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda Bursaspor’u konuk edecek. Zorlu mücadele bugün saat 16.00’da başlayacak. Maç BeİN SPORTS HD1 kanalından naklen ekranlara gelecek.

MAÇIN HAKEMİ MELER OLDU

Alanyaspor-Bursasapor maçına MHK tarafından Halil Umut Meler atandı. Müsabakanın yardımcı hakemleri Alpaslan Dedeş ve Mehmet Cem Hanoğlu oldu. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Atilla Karaoğlan.

BURSA ATEŞ HATTINDA

Zorlu mücadele öncesi Alanyaspor’un rakibi Bursaspor ateş hattında bulunuyor. 28 puanla ligde 15. sırada bulunan Bursa ekibi mücadelen 3 puanı alarak rahatlamak istiyor. 34 puanı bulunan Aytemiz Alanyaspor ise kendi evinde 3 puanı alarak üst sıralardaki hedefine doğru yaklaşmak istiyor.

İŞTE RAKAMLARLA DEV MAÇ

-Bursaspor (3G) ile Alanyaspor (2G) arasında Süper Lig'de oynanan beş maçtan hiçbiri berabere bitmedi ve iki maç üst üste kazanan olmadı.

-Alanyaspor, Süper Lig tarihindeki en uzun iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor (7 maç - 4G 3B).

-Süper Lig'deki son 12 maçının sadece birini kazanabilen Bursaspor (6B 5M), daha önceki iki karşılaşmada puan kaybetmemişti.

-Süper Lig'de deplasmanda üç maçtır gol atamayan Bursaspor, en son Mart-Nisan 2008'de daha uzun bir seri yaşamıştı (dört maç).

-Bu maçta bu sezon Süper Lig'de gole çevirme oranı en kötü olan üç takımdan ikisi karşı karşıya gelecek; Bursaspor (%9.6) ve Alanyaspor (.7).

-Alanyaspor bu sezon Süper Lig'de geriye düştüğü maçlarda en az puan toplayan takım (1; Göztepe ile eşit); Bursaspor ise bu alanda dördüncü sırada (10).

-Bu sezon ligde en fazla pas arası yapan iki takım Bursaspor (335) ve Alanyaspor (334).

-Bursasporlu Aytaç Kara, Süper Lig kariyerindeki en fazla gol attığı sezonunu yaşıyor (5).

-Süper Lig kariyerindeki ilk 14 maçta üç gol atan Diafra Sakho; önceki 14 lig maçında da aynı sayıda gol atmıştı (Rennes & West Ham).

-Alanyasporlu Efecan Karaca'nın Süper Lig kariyerinde birden fazla gol attığı sadece iki rakibi var; Bursaspor ve Kayserispor (ikişer).

TARAFTARA ÖZEL OTOBÜS

Milli aranın ardından takımlarını desteklemek isteyen Aytemiz Alanyaspor taraftarlarına halk otobüsü jesti yapıldı. Turuncu yeşilli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Bursaspor maçı öncesi yarın saat 14.00’den itibaren her 30 dakikada bir, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden, Bahçeşehir Okulları Stadyumu’na halk otobüsü seferleri düzenlenecek.