Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Kulübü Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Antalyaspor’un geçmişten geleceğe gidişatıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Türel, “Antalyaspor hepimizin tüm Antalya’nın bir markası. Bunu tabiki en üst düzeye taşımak bizim en büyük gayemiz. Takdir edersiniz ki tüm spor kulüplerinin her dönem inişli çıkışlı grafikleri olur. Bu inişli çıkışlı dönemlerde sıkıntılı süreçleri tedbir almak suretiyle mutlaka daha iyiye taşımak biz yöneticilerin görevidir. Antalyaspor’un geçmişini itham etmek için söylemiyorum önemli biriken sorunlarını hala yaşıyoruz. Bunları çözmek için hala gayret ediyoruz. Geçmiş dönemde biriken bu sorunlar belki imkansızlıklar nedeniyle çözülememiştir ama birike birike gelmiş neredeyse artık bardağı taşıracak bir damla suya dönüşmüştür” dedi.

ÖNCELİK BORÇ YÜKÜNÜN YÖNETİLMESİ

Antalyaspor’un geleceği fevkalade aydınlık olduğunu belirten Türel, “Karamsarlığa kapılmaya mahal bir durumyoktur. Bugün tesislerimizle, dernek yönetimimizin faaliyet raporunda açıkladığı çalışmalarla Antalyaspor’un geleceğe emin adımlara ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugüniçinde yönetilmesi gereken ön önemli sorun Antalyaspor’un ciddi bir borç yükü altında olmasıdır. Bugün için birinci önceliğimiz budur. Bunu yönetmeyi başaramazsak Allah korusun Antalyaspor’un o zaman geleceğinden endişe edebilir bir duruma geliriz” diye konuştu.

DERNEK VE ŞİRKET BAŞKANININ AYNI KİŞİ OLMASI GEREK

Antalyaspor’un bugünlere büyük fedakarlıklarla, kolay gelmediğini vurgulayan Türel, birkaç ay önce yaşamını yitiren Özcan Kırmızıoğlu’nu da rahmet ve minnetle yad etti.Başkan Türel, “Hiç kimseye haksızlık etmememiz lazım. Ali Şafak Öztürk bugün bir kez daha önemli sorumluluğu üstlenmiştir. Ben ilk dönem Belediye başkanlığımda da bunu ifade ediyordum. Dernek Başkanıyla Anonim Şirket Başkanının mutlaka kim olursa olsun aynı kişi olması lazım. Buradaki bir senkron bozukluğundan değil, iletişimsizlikten değil. Olması gerekendir” dedi.

NAFİZ TANIR BÜYÜK OLGUNLUK GÖSTERDİ

Türel şöyle devam etti: “O dönemlerde de değerli Nafiz Başkanla hep konuştuk, kendisi de fevkalade açıktır. Fevkalade olgun davrandı işte bugün de bunun en iyi güzel teyidini gösteriyor. Biz koltuk meraklısı değiliz. Biz Antalyaspor için her türlü fedakârlığı yapmaya razıyız diye Sayın Başkan ve yönetimi büyük bir olgunluk gösterdi. Bugün de işte bunun teyididir yaşananlar. Yoğun bir mesai ile Antalyaspor’un bu krizli dönemlerinde maddi sorunların aşılmasında birçok adımın atılmasında başrolde oynayan Nafiz Başkan ve arkadaşları çok önemli bir sorumluluğu yerine getirdiler. Hepsine bütün yönetim kurulu olarak gönülden teşekkür ediyorum.”

BAŞKANLARA VE BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bir önceki Antalyaspor Kulübü Başkanı Cihan Bulut’a da teşekkür eden Başkan Türel, “Cihan Bulut’un da fedakarlıklarını unutmak mümkün değil. Antalyaspor’un gerçekten çıkmaza gittiği bir süreçte fevkalade büyük bir cesaretle ortaya çıkmış elini taşın altına koymuştur. O cesareti göstermeseydi belki bugünAntalyaspor küme düşmüş ve PTT birinci lig takımının dernek genel kurulunu yapıyor olabilirdik. Cihan Başkan da aynı Nafiz Başkan gibi Antalyaspor’un daha iyi yönetilebileceği bir ortamı gördüğünde koltuğa yapışıp kalmamış yeni başkan Ali Şafak Öztürk’e Antalyaspor şirket başkanlığını genel kurulu bile beklemeden teslim etmiştir” ifadelerini kullandı.

Ali Şafak Öztürk’ün yeniden Antalyaspor’a gelişinin Antalyaspor için yeni bir umuda vesile olduğunu kaydeden Türel, şunları söyledi: “Bir kez daha önemli bir fedakarlık gösterdikleri için kendisine de gönülden teşekkür ediyorum. Ama bütün bu çalışmaları yapıyorken bayramın birinci günü bu konuları nasıl aşarız diye beni Moskova’dan arayan ve bu konuya fevkalade eğilerek önemli bir hassasiyet gösteren Dış İşleri Bakanımızla aramızdaki o konuşmalar bugün belki birçok sorunu da aşmamıza vesile olmuştur.Sayın Bakanımıza da Antalyaspor’a verdiği önem ve destek için teşekkür ediyorum.”

BİRLİK VE BERABERLİKLE SORUNLARI AŞACAĞIZ

“Birlik beraberlik olursak  aşamayacağımız engel yoktur” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları dile getirdi: “Antalyaspor konusunda hep birlik beraberlik gayreti gösterdim. Çocukluk, gençlik yıllarımdan beri Antalyaspor’un hep içinde oldum, hep birliği beraberliği için gayret ettim. En büyük mücadelem de Antalyaspor üstünden bireysel hesap yapanlar oldu. Buna da müsaade etmemek için gözümü budaktan esirgemedim. Antalyaspor üstünden kimse kendi hesaplarını Antalyaspor’a alet edemez. Karşısında da Menderes Türel’i bulur. Her ne pahasına olursa olsun. Yeni dönem de inşallah Antalyaspor daha emin şekilde ama büyük zorlukları da yaşayarak yoluna devam edecektir. İşimiz kolay değil. El ele vereceğiz yönetimimizle, Ali Şafak Başkanımızla, derneğimizle, vakfımızla bu kulübü en iyi noktaya nasıl taşıyacaksak taşıyacağız. Benim için aşk yedi harftir, o da Antalyaspor.”

Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından Başkan Türel’e Antalyaspor’a hizmet ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.