Haber: Burcu MUTLU

Temsilcimiz Alanyaspor’da son dönem iyice yıldızı parlayan başarılı futbolcu Efecan Karaca, beİN SPORTS’a çeşitli açıklamalarda bulundu. 22-23 yaşında bu performansa erişmiş olsaydı büyük külüplerden mutlaka teklif alacağını belirten yıldız oyuncu, ‘Elbette büyük kulüplerde oynamak isterim ama henüz bir teklif almadım’ diye konuştu.

beIN SPORTS transfer programına katılan Efecan Karaca’ya Süper Lig’de geç oynamaya başladığının hatırlatılması üzerine, “Keşke 22-23 yaşında Süper Lig’de oynama fırsatını yakalasaydım, daha değişik şeyler olabilirdi diye düşünüyorum. Ama şimdi 28 yaşındayım, daha tecrübeliyim, daha olgunum diyebilirim” dedi.

Program yorumcularından Tunç Kayacı’nın, “Kartalspor’da kanat oynuyordun ve bu hep böyle gitti. Orta sahaya çekilmenle ilgili ne söylersin?” sorusuna “Bana Safet Hocam orta sahada oynama fırsatını vermişti. Ona da buradan çok teşekkür ederim. Bende katkıları çok büyüktür. Beni orta sahaya çekerek daha çok kendimi göstermemi sağladı” diye cevap verdi.

Önder Özen’in “Ben senin kötü sezon geçirdiğini hatırlamıyorum ama Süper Lig ekipleri seni tercih etmediler. Bunu neye bağlıyorsun. Geç mi keşfedildin, yanlış tercihler mi yaptın?” sorularına ise, 
“Çok doğru. 22-23 yaşlarında yanlış tercihler yapmıştım. Onlar beni etkiledi diyebilirim” şeklinde yanıt verdi.

İsminin transfer dedikodularına karışmasını da değerlendiren başarılı oyuncu “Her Türk futbolcusu için büyük takımlarda oynamak çok önemlidir ama şu ana kadar bana gelen hiçbir şey yok. Kulübüme gelen bir şey olduğunu da duymadım. Menajerim görüşüyor mu onu da bilmiyorum ama ben şu anda Alanyaspor’un futbolcusuyum. Bu takım için her şeyimi veriyorum. Tabii ki benim hayalim de büyük takımlarda oynamak. İlerleyen zamanlarda ne olur onu da göreceğiz” diyerek transferi konusunda açık kapı bıraktı.