AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan geçtiğimiz aylarda Eskişehir’e ziyaret eden Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’un ağabeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile aralarında geçen diyaloğu açıkladı. Eskişehir Haber’e konuşan Çalışkan, “Gittiğimiz her yerden kulüp adına bir şeyler istiyoruz. Örnek vermek gerekirse Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Eskişehir’e geldiğinde Alanyaspor’dan futbolcu istedik ancak transfer yasağından dolayı pek mümkün gözükmüyor. Biz de Onur Arı’yı size verelim dedik. Daha önceden ilgilendikleri bir futbolcuymuş. Değerlendirelim dediler” diye konuştu.

ALANYASPOR, AZİZ BEHİCH İLE İLGİLENİYOR

Sol beke yerli bir transfer yapmak isteyen Alanyaspor, geçtiğimiz sezon Giresunspor’da forma giyen Aziz Behich’i gündemine aldı. Genç oyuncu Ahmet Gülay’ın yanında ikinci bir sol bek arayışını sürdüren Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor’un, rotayı Aziz Behich’e çevirdiği öne sürüldü. Türkiye ve Avustralya vatandaşı olan 31 yaşındaki sol bek, geçtiğimiz sezon Giresunspor ile 34 maça çıktı. Alanyaspor’a yakın olan oyuncu ile görüşmelerin başladığı da gelen haberler arasında.31 yaşındaki Avustralyalı sol bek, geçen sezon 34 maçta 3 asist yaptı. 47 kez Avustralya formasını da giyen tecrübeli savunmacı, Bursa, Başakşehir ve Kayseri’de de oynadı.

BAKASETAS 10 MİLYON EURO’YA GİDİYOR MU?

Sözleşmesinde 12 milyon euro’luk serbest kalma bedeli olan Bakasetas’ın Fiorentina’ya transferi ile ilgili çıkan haberleri en yakından taklip eden kulüp Alanyaspor. Yunan oyuncunun sözleşmesinde bir sonraki satış için yüzde 20 hak bulunan Alanyaspor, Trabzonspor’un Bakasetas’ı iddia edildiği gibi 10 milyon euro’ya satması durumunda kasasına koyacağı 2 milyon euro’nun hesaplarını yapıyor.