Alanyaspor ligin 4. haftasında evinde Süper Ligin yeni ekibi Hatayspor’u ağırladı. Maç öncesine bakınca oyun anlayışları birbirine benzer denk kuvvet iki takımın maçı izlenimi bütün sporseverlerde vardı. Hatayspor çıktığı maçlarda hiç gol yememiş, Alanyaspor ise Süper lig maçlarında 1 gol yemişti. Alanyaspor Avrupa Kupası maçı dahil kontrollü ve kendi yarı sahasında oyunu kabul edip ortadan hızlı ataklarla skoru etkilemeye çalışan bir oyun anlayışında maçlar çıkarmıştı. Hataysporda benzer bir taktikle kendi sahasında oyunu kabul edip farklı olarak kanat atakları ile etkili oluyordu. İki takımında 7’şer puanı vardı.

Alanyaspor bu maçta bana göre olması gereken bir kadro ile sahaya çıktı. Oyunu sahasında beklemekten çok, atak üzerine kurdu. Böyle olunca da sahada oyun açısından etkili oldular. Hem rakipten top çaldılar, hem de çok fazla pas yapma olanağı yakaladılar. Bireysel yetenekleri ve bitirici şutörleri de gününde olunca bu hafta atılan gollerin yarısına yakınını Alanyaspor tek başına attı.

Maçın 18. dakikasında Bakasetas ile gol perdesini açan Alanyaspor, 23. dakikada Davidson ile skoru 2-0 yaptı. 34. dakikada Adam Barario ile farkı 3’e çıkaran Alanyaspor, ilk yarı bu skorla bitecek derken 45+1. dakikada Moubandje’nin golü ile skoru 4-0 yaptı ve soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarı Hatayspor’un yaptığı oyuncu değişikleri Şimşekleri durmamaya yetmedi. Maçın 67. dakikasında Davidson kendinin ikinci takımının 5. golünü attı. Maçın 77. dakikasında sahanın yıldızı Davidson hat trick yaparak skoru 6-0 yapan golü attı. Maçta başka gol olmayınca Alanyaspor sahasında Hatayspor’u adeta gol yağmuruna tutmuş oldu.

Alanyaspor’un farklı skor elde etmesinde her oyuncu kendilerine verilen görevi eksiksiz yerine getirmesi etkili oldu. Maç boyunca yaklaşık 650 pas ile oynayan Alanyaspor sahanın hakimi oldu. Kaleye 24 şut çektiler. Bu şutlardan 6 tanesi gol oldu. Ara paslarda olsun, kısa paslarda olsun oldukça etkili oldular. Duran topları da etkili kullandılar. Bitiricilikte de günüde olunca skorun açılmasını Hatayspor engelleyemedi.

Geçen hafta Avrupa’dan elenip, deplasmanda Rizespor ile berabere kaldıktan sonra böyle farklı bir skor Alanyaspor için iyi bir moral oldu. Üstelik önümüzdeki hafta milli maçlar nedeni ile verilecek arayı da düşünürsek, Alanyaspor’a bu sezon yeni katılan oyuncuların takımla kaynaşmaları açısından iyi olacaktır.

Bu kadar farklı skor olunca çıkan oyunculardan ikisinin yerine Fatih ve Ceyhun’un sahada olmasını isterdim. İleride bu oyunculara çok ihtiyaç olacak. Farklı galip iken bu oyuncular güvenleri daha yüksek olarak oyuncu grupları içinde neler yapacaklarını da görürlerdi. Tabiki girecek ve çıkacak oyuncu tercihleri Teknik ekibin kararıdır. Ama üst üste hatalar yapan Fatih’in kaybedilmesi değil kazanılması, Ceyhun’unda küstürülmemesi için böyle bir değişiklik bana daha iyi olur gibi geliyor.

Bu haftanın en iyi futbolunu oynayan Alanyaspor haftanın takımıdır. Haftanın futbolcusu da Alanyaspor adına hat trick yapan Davidson’dur.

Umudum ve inancım odur ki Alanyaspor bu güzel futbolu sürdürerek adından daha çok söz ettirecektir. Adından söz ettirdikçe de Alanya’nın reklamını yapmaya devam edecektir.

Biz futbolseverler açısından bu güzel maçı canlı izleyememek önemli bir kayıptı. Umarım her birey üzerine düşen görevleri yerine getirir ve Coronavirüs belasından kurtulur maçları statta izleriz. 

Milli takımımıza hazırlık maçında Almanya, UEFA Uluslar Ligi maçlarında da Sırbistan ve Rusya karşısında başarılar diliyorum.