Spor Toto Süper Lig’de heye can tüm hızıyla devam ediyor. Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor başarılı grafiğini sürdürmek için yarın ligin son sırasında bulunan Akhisar Belediyespor’a konuk olacak. Spor Toto Akhisar Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak olan mücadele beIN SPORTS 2’den naklen ekranlara gelecek.

MAÇIN HAKEMİ TOKAT

Akhisar Belediyespor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanacak olan mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Serkan Tokat yönetecek. Tokat’ın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Mustafa Sönmez yapacak.  Müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Çetin olacak.

Serkan Tokat yönetiminde Aytemiz Alanyaspor daha önce 9 maça çıktı. Süper Lig’de 2, Birinci Lig’de 5, İkinci Lig’de ise 2 karşılaşmamızda Tokat düdük çalmıştı. Bu maçlarda Aytemiz Alanyaspor 4 galibiyet 2 beraberlik alırken, 3 mücadeleden ise puansız ayrılmıştı. 9 maçta Aytemiz Alanyasporlu futbolculara 26 sarı kart çıkaran Tokat, bir kez de kırmızı kartına başvurmuştu.

SON 10 MAÇTA 4 GALİBİYET

Aytemiz Alanyaspor ile Akhisar Belediyespor’un son 10 maçında temsilcimiz 4 galibiyet alırken, 2 mücadele ise berabere sonuçlandı. 4 maçta ise gülen taraf Manisa temsilcisi olmuştu. Bu maçlarda Aytemiz Alanyaspor rakip kaleye 14 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü. Ligin ilk yarısında Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Aytemiz Alanyaspor, Papiss Cisse ve Junior Fernandes’in golleri ile 2-1 kazanmıştı.

İŞTE RAKAMLARLA KRİTİK MAÇ

-Alanyaspor forması giyen Papiss Cisse, Süper Lig’de çıktığı son 5 maçta 6 gol attı. Ligdeki ilk 12 maçında ise yalnızca 5 gol atabilmişti.

-Junior Fernandes, Akhisar Belediyespor’a karşı forma giydiği 4 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Fernandes’in Süper Lig’de daha fazla gol attığı başka ekip yok. (Başakşehir ile eşit)

-Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’de attığı son 3 golde de Josue’nin katkısı var. (1 gol 2 asist)

-Bu sezon Süper Lig’de kazandığı maçlar baz alınırsa Alanyaspor’dan daha az gol yiyen 2 ekip var. Bunlar Akhisar Belediyespor ve Rizespor.

-Akhisar Belediyespor, lide attığı gollerin en büyük bölümünü son 15 dakika da buldu.

-Sergen Yalçın Aytemiz Alanyaspor’un başına geçtiğinden bu yana 11 Süper Lig maçında 19 puan alan Alanyaspor, ligin ilk 12 haftasında ise 12 puan toplayabilmişti.

-Akhisar Belediyespor ligde 8 maçtır kazanamıyor. (2B-6M)

-Akhisar Belediyespor evinde oynadığı son 7 maçta tek galibiyet alabildi. 4 maçtır ise kendi evinde kazanamıyor.

-Akhisar Belediyespor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan son 3 maçın üçünü de Aytemiz Alanyaspor kazandı.