ÖZEL Haber - Muammer SOYLU

Alanyalı Bekar ailesinin kızları Azize Bekar başarısı ile ülkemizin gururu olmaya devam ediyor. Bisikleti ile tarih yazan Bekar’ın hikayesi ise Alanya’yı utandıracak cinsten.

SIRBİSTAN’DA BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Geçtiğimiz aylarda Konya’da yapılan Yol Bisikleti Şampiyonası’nda birinci olarak dikkatleri üzerine çeken Karaman Duru Performans Spor Kulübü sporcusu Azize Bekar, Sırbistan’da bir başarı daha kazandı. Barış Ünlü ve Hakan Şenöz’ün sporcusu olan Azize Bekar, Sırbistan’da 12 ülkeden 24 sporcunun katıldığı zorlu Balkan Şampiyonası’nda yarıştı. Zorlu yarışı Alanyalı sporcu Azize Bekar birinci olarak tamamladı. Yunan Maria Eirini Karausou ikinci, Güney Kıbrıslı Eleni Andreou üçüncü ve Sırp Emilija Dajanin’in dördüncü olduğu zorlu yarışta altın madalya Türkiye’ye gitmiş oldu.

“ALANYA SAHİP ÇIKMADI”

Başarılı bisikletçi ile ilgili ise acı bir gerçek Diş Hekimi Feyzi Açıkalın tarafından ortaya çıkarıldı. Açıkalın Alanyalı genç sporcuya kimsenin destek vermediğini belirterek bir yazı kaleme aldı. Açıkalın yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Sporcu kızına çok düşkün bir baba; belediye taşeron işçisi olarak çalışıyor. Fazla mesai olarak da bahçıvanlık yapıyor.

Kıt maaşı ile, güçlensin diye ara sıra kızına et alıyor. Küçük motosikleti ile ona özel interval antrenmanı yaptırıyor.

Genç kızın duygusal gelişim döneminde de en büyük destekçisi yine baba...

Alanya ne hikmetse bu genç kıza ve belki de diğerlerine yeterince destek çıkmıyor. Gereksinimlerini karşılamıyor.

Alanyalı olan, Alanya’da antrenman yapan genç kızımız çok ilgisiz bir bölgenin adı altında Balkan şampiyonu oluyor. En çok sevinen de yine baba.

Şimdi kimi kutlayalım? Birilerini yerelim mi? Ben Azize’yi ve babasını tebrik etmekten başka ne yapacağımı bilemedim de!”