Alanya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Adamı ve Mahmutlarspor Kulüp Başkanı Ergün Yazar sponsorluğunda yapılan ‘Okullar Arası Şehitleri Anma Satranç Turnuvası’ Nimet Alaattinoğlu Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Üç gün süren turnuvada dereceye giren öğrencilere Alanya ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er tarafından çeşitli hediyeler verildi.

MÜDÜR ER: SATRANCI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Nefes kesen mücadelelerin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ögrencilerin milli, manevi değerlerle yetişmesi ve vatana bağlılıklarının artması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası’nda farkındalık oluşturmak için pek çok etkinlik yaptıklarını belirten Müdür Er, “Bu etkinliklerden birisi de satranç turnuvası. Satranç öğrenciler ve ailelerini kaynaştırıyor,  çocukların zeka gelişimine çok katkı sağlıyor, planlı hareket etmeyi öğretiyor. Diğer faydalı spor dallarında olduğu gibi satrancı çok önemsiyoruz. Okullarda egzersiz yaparak Alanya'da satrancın her geçen gün gelişmesini sağlıyoruz. Bu güzel turnuvada Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

'BU ETKİNLİĞE DESTEK VERMEKTEN ÇOK MUTLUYUM'

Konuşmasının ardından Müdür Er, turnuvaya büyük destek olan Mahmutlarspor Kulüp Başkanı ve Yazar Gurubun sahibi İş Adamı Ergün Yazar'a plaket takdim etti.

Turnuvanın ana sponsoru olan Ergün Yazar da kısa bir konuşma yaparak böyle bir etkinliğe destek oldukları için çok mutlu olduğunu bundan sonraki süreçte de her zaman bu tür programlara destek vereceklerini söyledi.

İŞTE KAZANAN OKULLAR

 Zorlu turnuvada dereceye giren okullar ise şu şekilde:

       En Azimli Okul Ödülü:

       Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu

       İlkokullar Kategorisi:

  1. Bilgi Bulut İlkokulu 
  2. Parlayüksel İlkokulu
  3. Bahçeşehir Koleji İlkokulu 
  4. Fatma Alaattinoğlu İlkokulu 

Ortaokullar Kategorisi:

  1. Barbaros Ortaokulu
  2. Atatürk Ortaokulu
  3. Nebahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu
  4. Yedi Bilim Koleji Ortaokulu 

Liseler Kategorisi:

  1. Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi
  2. Oba Akdeniz Anadolu Lisesi 
  3. Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi
  4. A. Fevzi Alaattinoğlu Anadolu Lisesi