Spor Toto Süper Lig’de temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor ile Antalyaspor yarın saat 19.00’da Antalya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşmayı Zorbay Küçük yönetecek. Spor Toto Süper Lig’deki temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor yarın Analyaspor ile karşılaşacak. Saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Zorbay Küçük yönetecek.  Turuncu yeşilli temsilcimiz daha önce Antalyaspor ile 5 kez daha karşılaştı. Süper Lig’de Aytemiz Alanyaspor 34 puanla 8., Antalyaspor ise 32 puanla 10. sırada yer alıyor.

İŞTE RAKAMLARLA DERBİ…

Antalyaspor ile Alanyaspor arasında Süper Lig'de oynanan hiçbir maç berabere bitmedi; Antalyaspor'un 3-2'lik üstünlüğü bulunuyor.

Antalyaspor ligde Alanyaspor ile karşılaştığı beş maçın tamamında gol atmayı başardı (ortalama 2 gol).

Bu sezon ligde Sergen Yalçın teknik direktörlüğünde 13 maça çıkan Alanyaspor, sadece üç kez yenildi (6G 4B); ilk 12 haftada sekiz mağlubiyet almışlardı (4G).

Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybeden ve kalesinde 11 gol gören Antalyaspor, bu sezon daha önce oynadığı dokuz iç saha karşılaşmasında iki yenilgi almış ve sadece dokuz gol yemişti.

Deplasmandaki son beş lig maçında da gol atmayı başaran Alanyaspor, en son Ağustos-Kasım 2017'de (6 maç) daha uzun bir seri yaşamıştı.

Alanyaspor, bu sezon Süper Lig'de kafayla en fazla isabetli şut çeken takım (26). Antalyaspor'dan daha fazla kafa golü yiyen ise üç ekip var; BB Erzurumspor (11), Fenerbahçe ve Kasımpaşa (10'ar).

Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en az şut çeken takım olan Alanyaspor (96), aynı zamanda ceza sahası dışından en az gol atan ekip (1).

Bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin en büyük bölümünü maçların ilk yarılarında bulan takım Antalyaspor (%65 - 17/26).

Bu sezon Süper Lig'de forma giydiği ilk 11 maçta sekiz gole doğrudan katkı yapan Antalyasporlu Souleymane Doukara (altı gol ve iki asist), son dokuz karşılaşmada sadece üç gol attı ve asist yapamadı.

Süper Lig'de bu sezon kullandığı dört penaltıyı da gole çeviremeyen Papiss Cisse, 2014/15'ten bu yana bir sezonda en fazla penaltı kaçıran oyuncu oldu.