p>Zaman Gazetesi; Belçika Brüksel’de açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini kırptı ve Çavuşoğlu’nun paralel yapıya destek olduğunu ima eden sürmanşet yayınladı. Zaman Gazetesi; Belçika Brüksel’de açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini kırptı ve Çavuşoğlu’nun paralel yapıya destek olduğunu ima eden sürmanşet yayınladı.
ZAMAN’DAN AHLAKSIZ
Mevlüt Çavuşoğlu’nun; 18-19 Mayıs 2015 tarihlerindeki Belçika Brüksel’deki çalışmalarını takip eden Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran, Zaman Gazetesi’nin ahlaksız haberciliğine şahid oldu. Kenan Kıran, Akit TV’de; Feridun Özdoğral’ın sunduğu saat: 14:00 haber bültenine katıldı ve Zaman Gazetesi’nde yayımlanan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun yönelik haberlerin yalan olduğunu açıkladı. Kenan Kıran, Zaman Gazetesi’nin yalan söylediği şöyle anlattı:
KİMSE GAZETECİLİK FAALİYETİ NEDENİYLE TUTUKLU DEĞİL
Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'nin 53'üncü toplantısı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ve AB dönem başkanı Letonya'nın Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics'in katılımıyla yapıldı. Mevlüt Çavuşoğlu, Ortaklık Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, kimin hangi suç isnadıyla sorgulandığı, yargılandığı ya da hapsedildiğine Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden bakılabileceğini, kimsenin gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanmasının söz konusu olmadığını belirtti.
(HİDAYET KARACA) ÇETE OLUŞTURMAKTAN SUÇLANIYOR
Çavuşoğlu; Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın Tahşiye soruşturmasında tutuklanmasıyla ilgili bir soruyu cevaplandırdı. Çavuşoğlu, "Hükümet olarak, hükümet üyesi olarak güçler ayrılığı prensibinden dolayı yargının işlerine müdahale etme şansımız da yok ama bahsettiğiniz şahısla ilgili suçlamaya baktığımız zaman üçüncü şahıslar hakkında sahte deliller üreterek o şahısların zamanında ceza almaları ya da hapse atılmalarına sebep olmaktan ve bunu yapmak için bir çete oluşturmaktan suçlanıyorlar ve henüz haklarında verilmiş bir karar yok. Gazetecilik yaptıkları için bir suçlama göremedim, başka hukuk dışı faaliyetlerinden dolayı suçlandığını gördüm" dedi.
SIRF GAZETECİ OLDUKLARI
Basın ve ifade özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Ama gazetecilerin sırf gazeteci oldukları için başka suçları işlemekten muaf olduğunu ya da dokunulmazlıkları olduğunu söylüyorsanız o başka birşey. Ama bence hiç kimse mesleğinden dolayı işlediği suçtan muaf olamaz, dokunulmazlığa sahip olmamalıdır. Türkiye'de dokunulmazlığın çerçevesi bellidir. Dolayısıyla Dışişleri Bakanı olarak gazetecilik faaliyetinden dolayı ben bir tane bile gazetecinin içeride olmasını kabullenemem. (…) Hiçbir yargı mensubu muhalif gazeteleri susturma talimatı veremez”  
ZAMAN GAZETESİ, BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN SÖZLERİNİ KIRPTI
Zaman Gazetesi, 19 Mayıs 2014 tarihli sürmanşet haberinde Bakan Çavuşoğlu’nun Hidayet Karaca hakkındaki söylediği sözleri kırptı ve Çavuoğlu’nun “Hiçbir yargı mensubu muhalif gazeteleri susturma talimatı veremez” ifadelerini kullandı.
ÇAVUŞOĞLU: ZAMAN GAZETESİ AÇIKLAMALARIMIN ÖNÜNÜ VE ARKASINI KESMİŞ
Çavuşoğlu, Brüksel dönüşü uçakta aralarında gazetemiz Haber Müdürü Kenan Kıran’ın bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Çavuşoğlu, Zaman Gazetesi’nin sürmanşet haberini eleştirdi ve “Zaman Gazetesi; basın toplantısında (Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına ilişkin) yaptığım açıklamalarımın önünü ve arkasını kesmiş. Bu dürüstlük değil, manipülasyon yapıyorlar. Madem dürüstsün, Hidayet Karaca ile ilgili soruyu soruyorsun. Hidayet Karaca ile ilgili verdiğim cevabı neden yazmıyorsun? Sahte delil üretmek gazetecilik değil ki? İllegal dinleme gazetecilik değil. Haber yazarsın, yorum yaparsın, eleştiri yaparsın, yol gösterirsin, ağır da eleştirebilirsin. Bunlar hepsi gazetecilik ama birileri hakkında sahte delil oluşturmak gazetecilik değil. Biri hakkında manipülasyon yaparak yalan söyleyerek insanları zor duruma düşürmek gazetecilik değil. Şu anda gazetecilikten dolayı tutuklu olan bir gazeteci yok. Dürüst değiller. Strazburg ve Brüksel’de de aynı şeyi yapıyorlar. Türkiye hakkında dürüst bilgi vermiyorlar. Türkiye’de gariban insanlardan bugüne kadar ‘hizmet yapıyoruz’ diye topladıkları paraları buralara harcıyorlar. Amerika ve Belçika’da çok ciddi para harcıyorlar. Think tank kuruluşlarına sponsorluk yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
ZAMAN’DAN YENİ MANİPÜLASYON
Zaman Gazetesi; 22 Mayıs 2015 tarihinde Bakan Çavuşoğlu hakkında gerçeği yansıtmayan yeni bir habere imza etti ve “Brüksel’de doğru söyler, Ankara’da şaşar” başlıklı haber yayınladı. Manipülalif haberde; Çavuşoğlu’nun, daha uçağının tekerlerinin Esenboğa’ya değmeden sözlerinden çark ettiğini iddia etti. Bu ifade tamamen yalan. Uçak Esenboğa’ya değil İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Zaman Gazetesi’nin haberinde; gerçekleri yazan Yeni Akit Gazetesi hedef alındı ve “Hizmet aleyhinde kara propaganda makinesine dönüşen Yeni Akit’e dönüş yolunda konuşan Sayın Bakan, açıklamalarını manipüle ettiğimiz iddiasında bulundu” ifadeleri kullanıldı. Haberdeki bu iddialarda tamamen yalan. Bakan Çavuşoğlu, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Milliyet Gazetesi yazarı Songül Hatısaru’nun sorularını cevapladı.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN BRÜKSEL VE UÇAKTAKİ AÇIKLAMALARI AYNI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, hem Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'nin 53'üncü toplantısında, hem de Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevaplandırırken , Hidayet Karaca’nın tutuklanması hakkında aynı ifadeleri kullanmasına rağmen Zaman Gazetesi’nin Bakan Çavuşoğlu’nun  açıklamalarını çarpıtması manidar bulundu. Pensilvanya’dan talimat alan Zaman Gazetesi’nin; paralel devlet yapılanmasıyla cesurca mücadele Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu hedef alması dikkat çekici bulundu. (YENİ AKİT)