Vatan Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü bir dizi görüşmeler yapmak üzere Alanya’ya geldi. Vatan Partisi’nin 25-26-27 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirecekleri 11. Olağan Amiral Soner Polat Genel Kurultayı kapsamında tüm Türkiye’de hazırlık toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, bu kapsamda Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü’yü Alanya’ya davet ettiklerini belirtti.

Alanya’daki kitle örgütleri, kurum başkanları ve basın mensuplarıyla buluşturmak amacıyla kahvaltılı bir toplantıda gerçekleştirdiklerini belirten Kurtoğlu “Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi yönetecek kadroların belirleneceği büyük bir kurultay düzenlediklerini söyledi. Oba Time Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vatan Partisi yöneticilerinin yanı sıra Oda Başkaları, Kitle Örgütü temsilcileri ve Alanya basınının önemli isimleri katıldı. Kahvaltılı toplantıya konuk olarak katılan Şule Perinçek, Türkiye’nin dünden bugüne geldiği dönemi anlattığı konuşmasında Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek şu ifadelere yer verdi;

“Önümüzde zor bir dönem var dolayısıyla Alanya’da gerçekleştirilen bu toplantının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Alanya Türkiye’yi doyuran yerlerden biri. Bu nedenle bende kendimi evime gelmiş gibi hissediyorum. Türkiye çaresiz değil. Türk milleti çaresiz değil. Önümüzde doğacak bir güneş var onu bugünden görüyoruz. Biz zorluklarla mücadelenin siyasetini yapıyoruz. Geçmişte de ülkemiz benzer durumlarla karşı karşıya kaldı. Ülkemiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde geçmişte o karanlık dönemleri Türk Milleti’yle birlikte aşmasını bildi. Dünya’da önemli değişiklikler oldu. Çok kutuplu bir Dünya’ya geçildi. Türkiye Atlantik sisteminden koptu. ABD, PKK’yı ve FETÖ’yü üzerimize sürdü ve kaybetti. 2014 PKK’nın hendeklere gömülmesiyle bu dönem başladı. Ardından Silivri duvarlarının yıkılması 15 Temmuz FETÖ darbesinin püskürtülmesi Türkiye’yi yeni bir döneme soktu. Silivri duvarları yıkılırken şu söylüyorduk. Bu yattığımız yerlerde siz yatacaksınız.

Türkiye öyle bir süreç yaşayacak. Şimdi o kovuşlarda Türkiye’nin birikimini ABD ile birlikte hapse atanlar yatıyor. Silivri Duvarlarının yıkılmasıyla bugün PKK’nın FETÖ’nün bulunduğu cezaevlerinin kapısını açmak aynı şey değil. Kimi özgürleştireceğiz diyorlar. PKK ve FETÖ. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bugün Amerikancılar içerde. NATO generalleri içerde. Onların içerden çıkmaması için her şeyi yaparız. Bu süreçlerde terörün kökünü kazıyacağız. Bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünü koruyarak bunu yapacağız. Başı dik Türkiye için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçler zor fakat biz bu mücadeleye hazırız. Ekonomimizi bölge ülkeleriyle iş birliği içerisinde onlarla geliştireceğimiz ilişkilerle de birlikte düzlüğe çıkaracağız.”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü’de toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Üsküplü, tüm yurttaşları 26-27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecekleri büyük kurultaya davet etti. Önümüzdeki seçimlerde yüzde yedi barajını aşacaklarını belirten ve “Türkiye’de barajı aşacağız” diyen Üsküplü, “Meclise gireceğiz. Meclis’te olan bir Vatan Partisi hepimiz biliyoruz hükümetin merkezinde yer alır. Önümüzde büyük bir mücadele var. Bu mücadelenin ilk adımı önümüzde gerçekleştireceğimiz büyük kurultaydır. Tarihi bir kurultay yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte Vatan Partisi’ni İktidara taşıyacak olan yönetimi seçeceğiz” dedi.