5 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen ALTSO Komite ve Meclis Üyeleri Seçimleri’nin ardından bugün ALTSO Konferans Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkan ve Üye, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delegesi seçimleri gerçekleştirildi. Eray Erdem’in 35, Bilal Gömeç’in 22, Tunahan Toksöz’ün 12 meclis üyesi kazandığı seçimlerin ardından oyların eşit çıktığı 7’nci komitede ilk kurada yapılan teknik hata uzun süre tartışılmış ve karşılıklı itirazlar yaşanmıştı. Gömeç ve Toksöz’ün meclis üyeliğinde çoğunluğu bulunan Erdem’e karşı başkan ve yönetimi belirlemek için ittifak yapacağı konuşulsa da kendileri net bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Bugün gerçekleştirilen seçimde verilen listeler ve çıkan sonuçlar Erdem’e karşı Gömeç ve Toksöz’ün ittifak içinde olduğunu ve tartışmalara sebep olan 7’nci komitedeki 1 meclis üyesinin kendi lehlerine değişmesi halinde başkanlığı ve yönetimi değiştireceklerini gösterdi.

Yönetim Kurulu Başkan ve Üye, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delegesi seçimlerinde Eray Erdem ve Bilal Gömeç liste sunarken Tunahan Toksöz liste sunmayarak Gömeç’e destek verdi. İki listeye 69 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde Eray Erdem 35, Tunahan Toksöz’ün destek verdiği Bilal Gömeç ise 34 oy aldı. Kendisine karşı iki adayın birleştiği Eray Erdem, 1 oy farkla ikinci tur seçimlerinde de ipi göğüsleyen taraf oldu. Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegeleri, ALTSO Başkanı Eray Erdem’in listesinden belirlendi.

Bilal Gömeç’in Eray Erdem’e karşı Yönetim Kurulu Başkan Adayı olduğu seçimlerde Tunahan Toksöz de Gömeç’in listeden TOBB Genel Kurul Delegesi Adayı olarak girdi. Toksöz’ün yeşil listesinden meclis üyeleri seçilen Ali Bacaksızoğlu, Hüseyin Koçak, Özgür Yaman, Yavuz Uysal Yönetim Kurulu Üyesi Adayı, Mehmet Topal, Mücahit Pişkin, Adem Çekiçoğlu da Disiplin Kurulu Üyesi Adayı olarak Gömeç’in listesinde yer aldı.