‘İLK DURAK HACIKERİMLER’

Sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri Sanayi esnafı ziyaretlerinin ardından akşam mahalle toplantıları için harekete geçen İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Parti Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte gerçekleştirdikleri ilk mahalle toplantısı Hacıkerimler Mahallesi’nde gerçekleştirdiler. Kalabalık katılımın gerçekleştiği toplantıda Sönmez; “Konaklı’da Belediye Başkanlığım döneminde tüm öğrencilerin kırtasiye masraflarını Belediye olarak karşıladık. Ayrıca tüm öğrencilerimizi evlerinin önünden servisleri alarak, ücretsiz servislerle öğrencilerimiz evlerinden okula, okullarından evlerine gittiler. Bizler, Allah’ın izniyle bu seçimi aldığımızda tüm ilköğretim öğrencilerimizin servisini sağlayacağız ve her dönem başında kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşılayacağız.”dedi.

 ‘YENİKÖY’E ZİYARET’

Hacıkerimler ziyaretinin ardından Yeniköy mahallesine geçen ekibi halk yoğun bir ilgi ile karşıladı. Özellikle kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşma yapan Abdullah Sönmez; “Yeniköy mahallemizdeki vatandaşlarımızın ulaşım problemleri var. Bir hastası olanın vay haline! Mahalle sakinlerimiz kendi özel araçlarıyla, aracı olmayanlarda rica minnet eşinden dostundan temin ettiği araçlarla ulaşımını sağlıyor.  Bu sorunu yönetime gelince ivedilikle çözeceğiz. Vatandaşın en öncelikli alması gereken hizmetlerden biri ulaşımdır. Günümüzde ulaşım sorunu olan, yol sorunu olan mahallelerin artık olmaması lazım. Bir belediye hizmet verirken herkese yetmeli. Hizmette yetersizlik olmaz. Allah’ın izniyle, yönetime geldiğimizde verdiğimiz her sözün arkasında durarak hizmetimizi gerçekleştireceğiz.

‘ELİKESİK SÖNMEZ DEDİ’

Yeniköy mahallesindeki toplantının ardından Elikesik Mahallesi’ne geçen Millet İttifakı İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Parti Yönetim Kurulu üyelerini halk özel bir organizasyonla karşıladı. Meşaleler ve sloganlarla karşılanan ekip toplantı başlayana kadar vatandaşlarla birebir sohbet ettiler. Toplantıda konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ; “ Sizlerle böyle güzel bir mahallede ama mağduriyetin çok olduğu bir ortamda toplantı yapmak çok vahim bir durum.”dedi. Karadağ’ın ardından konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın; “ Elikesik mahallesindeki ulaşım sorununu biliyoruz. Alanya’yı ve Antalya’yı yönetenler kendi payına düşeni almalı ve utanmalı.”dedi. İlçe Başkanlarının konuşmasının ardından sloganlarla ve alkışlarla konuşmasına başlayan Abdullah Sönmez; “ Ben gece gündüz çalışarak verdiğim sözlerin hepsini, söz verdiğim zamandan önce gerçekleştirdim. Bu güzel mahalleye verilecek o kadar çok hizmet varken mevcut belediyenin yapmaması gerçekten utanç verici. Vatandaşlarımızla konuşmalarımızda da bahsettim. Hayvancılıkla uğraşan çok vatandaşımız var ve hayvancılığın bittiğini söylediler. Bakın bizler yerel üretimi, hayvancılığı destekleyeceğiz.  Yakın köylerimizin ortak noktasına bir mandıra kurarak süt üreten vatandaşımızın sütlerini belediye olarak satın alacağız. Kuracağımız halk süt büfelerinde günlük taze sütü vatandaşımızla buluşturacağız. Böylelikle hem hayvancımıza destek olacağız hem de vatandaşımızı günlük taze sütle buluşturacağız. Ayrıca bölgedeki sulama suyu problemini ivedilikle çözeceğiz ve mahallemizin ihtiyacı olan düğün salonu ve toplantı salonu isteğini göreve geldiğimizde ivedilikle çözeceğiz.”dedi.