p>Hz. Mevlana da dostluğun ehemmiyetini şöyle ifade etmiştir. “İnsanlarla dost ol! Çünkü kervan ne kadar kalabalık ve halk ne kadar çok olursa, yol kesenlerin beli o kadar kırılır.” 
İşte yaklaşan seçimlerin galibi olma arzusunda olanlar galibiyet arzusuyla hareket edenler diger partileri ve onun destekçilerini karşılarında görenlerin yapması gereken kendi taraflarını çogaltmak fazlalaştırmak.
Bir oy bir seçim kazandırır bunu akıldan hiç çıkarmamalı ona göre çalışmalı gönülleri kazanmalıdır ki bu sandıkta destek olarak oy olarak geri dönsün beklenen arzulanan sonuca ulaşılsın.
Sen tekneni alda git Sen arkadaşını alda git Sen ananı alda git Sen destegini alda git demenin bedeli seçimlerde sonuç anlamında agır olabilir.
Rakiplerin belini kırmak onlardan önde olabilmek adına kendi tarafınızı kalabalıklaştırın başaramazsanız dört yıl daha beklemek durumunda kalır sonuca rıza gösterirsiniz.
Bu seçimlerde bazı marjinal grupların baraj altında kalması herkesin sandıga gitmesiyle olur.Baraj hesaplaması yapılırken kullanılan oylar esas alınır.Siz o gün piknige giderseniz ve oy kullanmazsanız o grupların barajı geçmesini kolaylaştırır dolayısıyla şikayet etme hakkını kaybedersiniz.Bu vebali taşır müsebbip olarak hayata devam edersiniz.
Kendi kendinize kızacak birşeyler bulup protesto ediyorum diyerek sakın ola ki sandıga gitmemezlik yapmayın birilerinin ekmegine yag sürerek memlekette bölünmeye prim vermeyin.
Bu seçimlerde birbirimizle dost olalım dostça birlikte yaşamak için sandıklara mutlaka gidelim. Eteklerimizdeki taşları bir kenara dökerek ülke hayrına bir iş yapalım işte oda sandıga gitmek sandıga sahip olmaktır.
Hiç hatırımızdan çıkarmayalım ki oy kullanmamak bölücülere prim vermektir.Ben eminim Alanya halkı bin yıllık kardeşligin zarar görecegi hiç bir hareketin içinde olmaz böyle bir duruma alkış tutmaz destek vermez.
T.C.Alanya İlçesi'nin duyarlı memleket aşkıyla yanan üniter yapıya baglı inançlı bireyleri olarak her bir oyun çok önem taşıdıgı bu seçimde gerekeni yapalım sonradan pişmanlık duymayalım.
Şimdiden sonuçların ülkemize Antalya'mıza vede Alanya'mıza hayırlar getirmesi dileklerimizle hoş ve mutlu kalın.