Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı’nın 1. İstişare Toplantısı 10 Kasım Cumartesi günü, Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Önceki Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Özen ve yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz İçmen ve yönetimi, Alanya Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyeleri ve Mahalle başkanları katıldı. Ak Parti Alanya'da yaptığı bu geniş toplalıyla seçim startını vermiş oldu.

Oldukça coşkulu bir kalabalığın bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu gerçekleştirdi. Başkan Toklu 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere vurgu yaparak, “Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimiz tarafından Alanya’ya yapılan yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Hız kesmeden yatırımlar devam ederken bizler de hız kesmemeliyiz. Mart ayına kadar gece gündüz demeden çalışmaları ve Alanya’yı Ak Parti’nin hizmet anlayışına kavuşturmalıyız.” dedi.

Teşkilat üyeleri ve mahalle başkanları ile sürekli olarak irtibat halinde olduklarını belirten Başkan Toklu, “Başarı beraber olduğumuz zaman gelecek. Biz Teşkilat olarak bu birlik ve beraberliği sağladık. Her mahalle, her cadde ve her sokakta bu beraberliği vatandaşlar hissetmeye başladı. Biz hizmetimizi ve samimiyetimizi vatandaşa gösterirsek onlar da sandıkta bizi yalnız bırakmayacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra ise sözü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel aldı. 16 kilometrelik Alanya çevreyolunun 3.6 kilometresinin bittiğini ifade eden Başkan Türel, sahil yolundaki yoğunluğun bu çevre yolu sayesinde hafifleyeceğini söyledi. Alanya'nın çöpünden elektrik üretildiğini de anlatan Başkan Türel, Alanya toptancı hal inşaatının devam ettiğini 2019'da tamamlanacağını belirtti. Türel, 5 yıldızlı otel konforundaki hasta yakınları konaklama tesisinin de bir aya kadar açılacağını müjdeledi.

2014'te göreve gelir gelmez Alanyaspor tesisleri için çalışmaya başladığını hatırlatan Türel, “İstemezükçüler yapmayalım diye bizi hep eteğimizden çekiştiriyorlar. Yaparsak Alanya kazanacak, sizler kazanacaksınız. Onlar kaybedecekler. Onun için yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yapabildikleri yargı marifetiyle engellemeye çalışmak. Alanyaspor tesislerine başlıyoruz derken küt yine bir yargı kararı elimize geldi. Buradan birileri bizi geciktirmek, engellemek için mahkemeye gitti. Bir süredir onun için uğraştık bekliyoruz ama hamd olsun onu da aştık şimdi Alanyaspor tesislerinin ihalesini 4 Aralık'ta yapıyoruz. Ve inşallah ocak ayında temelini atmanın gayreti içerişindeyiz” dedi.

Antalya Milletvekili Kemal Çelik ise öz eleştiri yaparak reklam konusunda geride kaldıklarını belirtti. Diğer parti belediyelerinin en ufak çalışmaları bile aylarca reklam yaptığını belirten Çelik, “Geçtiğimiz günlerde çöpten elektrik üreteceğiz diye bir belediye gördüm. Aylardır reklamı yapılıyor ama icraat yok. Antalya Büyükşehir Belediyesi bunu önce Antalya daha sonra ise Alanya’da gerçekleştirdi ama bu kadar reklam yapmadı. Tonlarca çöpten elektrik üretiyoruz. Şehirlerimizin ekonomisine sağlanan bu büyük katkının ise reklamını yeterince yapamıyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ta ilçe teşkilatının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Toklu’ya teşekkür etti. Taş, "Her seçim oy oranlarımızı yükselttiğimiz Alanya'ya, Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarıyla birlikte ilçe belediyemizi de alarak daha fazla hizmeti sunmak istiyoruz. Çalışmalarıyla her zaman teşkilatımızın sahadaki en önemli birimi olan mahalle teşkilatlarımıza bunun için önümüzdeki yerel seçimlerde yine büyük iş düşüyor. Alanya İlçe Teşkilatı'nın girdiği her seçimde gösterdiği gayret ve çalışmaları bu seçimde de gösterek inşallah 31 Mart'ta Alanya Belediyesini AK belediyecilikle buluşturacağız." diye konuştu.

Toplantının son kısmında ise kadın, gençlik teşkilat yönetimleri ve mahalle başkanları ile soru cevap şeklinde istişarede bulunuldu.