p>Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Birtakım gruplar Türkiye'de kargaşa çıkarmaya, Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Hele hele muhalefet, gece gündüz 'koalisyon, koalisyon' diye bağırıyor. Siz, bugüne kadar koalisyondan fayda gördünüz mü?" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Alanya'ya gelen Elvan, Mahmutlar Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim Ofisi'nin açılışına katıldı.
KALKINMAYA İHTİYACI VAR
Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada, ülkenin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'yi son 12 yılda ayağa kaldırdıklarını savunan Elvan, şöyle konuştu: "Türkiye'yi şaha kaldırdık, bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Birtakım gruplar Türkiye'de kargaşa çıkarmaya, Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Hele hele muhalefet, gece gündüz 'koalisyon, koalisyon' diye bağırıyor. Siz, bugüne kadar koalisyondan fayda gördünüz mü? Hayır, hiç kimse görmedi, bu memleket görmedi. Koalisyon dönemi istikrarsızlığın, işsizler ordusunun arttığı dönemler olmuştur. Bakınız 1999-2002 yılları arasına, DSP, MHP, ANAP ne yaptı? Bir çivi çaktı mı buraya? Ben size söyleyeyim ne yaptıklarını. Dünyanın hiçbir yerinde kriz, sıkıntı yokken, Türkiye'de kriz çıkardılar. Enflasyonu yüzde 150'lere çıkardılar, faizleri yüzde 7 binlere çıkardılar. Bankalar hortumlandı, 50 milyar dolar gitti. Türkiye, küçüldükçe küçüldü." 

BÖYLE MİLLİYETÇİLİK OLUR MU?
Milliyetçiliğin iş, aş, ülkeye hizmet etmekle mümkün olduğunu dile getiren Lütfi Elvan, lafla milliyetçiliğin yürümediğini ifade etti. Ataların, Orta Asya'dan Malazgirt'e geldiğini ve burada Anadolu'nun kapılarını açtığını anımsatan Elvan, şöyle devam etti: "Anadolu'ya geldik, Toroslar'a geldik ve burada bir medeniyet oluşturduk. Ama o Orta Asya'da, ata yadigarı eserlerimiz var. O yadigarlara MHP sahip çıktı mı? Çıkmadı. Orhun Abideleri'ne 40 kilometrelik yol yaptık, ata yadigarı eserleri insanlarımızla biz buluşturduk. Balkanlar'da, Bosna'da, Arnavutluk'ta yüzlerce Osmanlı eseri yok olmaya yüz tutmuştu, sahip çıkmadılar. Böyle milliyetçilik olur mu? Biz ata yadigarı ne kadar eser varsa Balkanlar'da, Bosna'da, Makedonya'da, Arnavutluk'ta, Kosova'da baştan aşağı restore ettik. Bizim farkımız bu." 

KENDİ SİLAHINI VE TANKI YAPIYOR
Lütfi Elvan, Türkiye'nin bugün kendi silahını, tankını, uydusunu yapar hale geldiğine dikkati çekti. Daha düne kadar Türk askerlerinin kullandığı tüfeklerin yurt dışından alındığını anlatan Elvan, şunları kaydetti: "Tanklarımızın bir parçası arıza yapsa, Amerikan kongresinden izin çıkmasını bekliyorduk. Amerika eğer izin verirse, o silahın parçası geliyordu, vermese bekleyecektik. Biz ne yaptık? Kendi milli silahımızı üretmeye başladık. Kendi tankımız Altay'ı ürettik, kendi helikopterimiz Atak'ı ürettik, kendi savaş gemimizi, uçağımız yapıyoruz. Şimdi kendi uydumuzu yapıyoruz, kendi insansız hava aracımızı yaptık. AK Parti iktidarı yaptı. Dünyada sadece 3 ülke var insansız hava aracını yapan. Biri Amerika, biri İsrail, diğeri de Türkiye." 
İSTİKRARIN KAYBOLMASINI İSTİYORLAR
Lütfi Elvan, 7 Haziran'a kadar geceli gündüzlü çalışmaları ve CHP'li, MHP'li herkesi, hep birlikte kucaklamak gerektiğini de vurguladı. "Eğer Türkiye şu iktidarını kaybederse, ki o batılılar bunu istiyor" diyen Elvan, "Türkiye'deki istikrarın kaybolmasını istiyorlar. Şu Ortadoğu'daki ateş çemberi var ya bunun içine Türkiye'yi de sokmak istiyorlar. Ama başaramayacaklar, bugüne kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Bunun için de sizlerin desteğinize ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.