İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda delege seçimlerinde yapılan usulsüzlük ile başlayan süreçte dün yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce genel merkez tarafından alınan kararla İlçe Başkanı Yücel Apaydın’ın kongreye kadar ilçe başkanlığına devam edeceği, kongrede Hilmi Er’in aday olmayacağı ve Alper Arıkan’ın tek adaylığında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Ancak dün Alanya’ya gelen Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Arıkan’ın ilçe başkanı olarak atandığını duyurdu.

“MAALESEF KAYBETTİK”

Sessiz sedasız parti binasından kendisine destek verenlerle birlikte ayrılan Yücel Apaydın partinin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Apaydın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak 25 Ekim 2017'den bugüne, demokrasi temelli, cesur kararlarla ve üstün fedakarlıkla var gücümüzle çalıştık. Son dönemde yaşadığımız olumsuzluklarda parti üyelerimizin delege olma hakkı, üyelik iradesini kullanma hakları elinden alınmaması ve ısmarlama delege yazılmaması adına verdiğimiz mücadeleyi maalesef kaybettik. Kamuoyuna saygıyla bildiririz ki Yolumuz İYİ'liğin, demokrasinin yolu olduğu bu davamızda dik durarak görevden alındık. Mücadelemiz İYİ'lik hareketinin güçlenmesi için ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i layık olduğu Cumhurbaşkanlığı makamına eriştirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”