p>Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde ve bazı siyasilerin açıklamalarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ı hedef alan iddialar üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

KARAMAN HAVALİMANINA KAVUŞUYOR
Sayın Lütfi Elvan’ın Karaman Milletvekilliği döneminde Karaman Havalimanı konusunda verdiği sözü yerine getirmediği iddiası tamamen asılsız ve iftiradır. Karaman Havalimanı için neler yapıldığını bilmeyenler etik dışı tutum ve iftiraları ile konuyu bir karalama kampanyasına dönüştürmüştür.
Karaman, Havalimanına en kısa sürede kavuşacaktır. Sayın Elvan, 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Karamanlılara havalimanı müjdesini vermiştir. Ve 1 yıl gibi planlanan da çok kısa bir sürede Karaman Havalimanı için yer tespiti yapılmış, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlanmıştır. Bu yıl ihaleye çıkılacaktır. Kısacası burada her şey planlandığı şekilde gitmektedir.

 

BATI ANTALYA HAVALİMANI İÇİN YER TESPİTİ 
Öte yandan Batı Antalya’ya yapılacak yeni havalimanı için çalışmalar başlamıştır. Bölgede orta ve büyük gövdeli uçakların iniş kalkışına müsait yurtiçi ve yurtdışı tarifeli seferlere de imkan veren konvansiyonel boyutlarda yeni bir havalimanı yapımına yönelik yer tespit çalışmaları sürmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de geçen hafta bölgeye gitmiş ve havalimanının yapılacağı yer konusunda incelemelerde bulunmuşlardır. İnceleme sonucunda Batı Antalya bölgesinde bir mevki belirlenmiştir. Bölgenin tarihsel dokusu da göz önünde bulundurularak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile yapılacak değerlendirmeler neticesinde havalimanının yeri kesinlik kazanacak olup proje ihalesine çıkılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.