p>Ak Partinin Antalya 1. sıra Milletvekili adayı Lütfi Elvan Alanyadaki çalışmaları sırasında Alanya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Mehmet Ali Dim ve üyeler tarafından kapıda karşılanan Elvan, burada gazetecilerle sohbet etti. Elvan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun vizyon projesini, "Bizim 2019, 2023 hedeflerimizi 2035'e çekmişler" sözleriyle eleştirdi.
GERÇEKTEN GÜLDÜM
Elvan, bir gazetecinin, CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün İstanbul'da açıkladığı Vizyon Projesi'yle ilgili sorduğu soruya, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun lansmanını görünce gerçekten güldüm. Bir tebessüm halinde arkadaşlarıma şunları söyledim, biz koşar adım hızla ilerliyoruz, onlar kaplumbağa hızıyla ilerlemeye çalışıyorlar. Bizim 2019, 2023 hedeflerimizi 2035'e çekmişler. Biz lojistik merkez projelerimizi başlattık zaten. Türkiye'nin dört bir yanında lojistik merkezler yapıyoruz. Türkiye'yi hem deniz yolunda, hem demir yolunda, hem hava yolunda, hem de karayolunda transit bir merkez haline getirme projemizi zaten bizler başlattık. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu bizim peşimizden gelmeye çalışmaya devam etsin” cevabını verdi.
"ASLINDA ONLAR AK PARTİ'Yİ ANLATIYORLAR”
Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadarki CHP'nin ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımına baktığımızda oldukça enteresan bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Sen kalk bugüne kadarki tüm projelerimize itiraz et, bunları mahkemeye taşı. Bu projelerimizin mega projelerimizin, limanlarımızın üç katlı büyük tünellerimizin yapılmasına engel olmaya çalış, havaalanımızın yapılmasına engel olmaya çalış, diğer taraftan bu projeyi açıkla. Buna bir anlam vermek mümkün değil. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum, o sunuda da görmüşsünüzdür. İşte AK Parti hükümetinin aslında bir anlamda yaptıkları, dünyanın merkezi konumuna gelen bir Türkiye'yi onlar anlattılar. Aslında onlar AK Parti'yi anlatıyorlar. Evet Türkiye'yi biz bu konuma getirdik. Türkiye'yi gerçekten bir transit merkezi konumuna getirdik. İpek Demir Yolu Proje'miz, biz başlattık, biz bitiriyoruz. Londra'dan Pekin'e  kadar bu proje bizim projemiz. Karadeniz'de lojistik merkezden bahsediyorlar. Biz Karadeniz'de lojistik merkez projemizi yaptık bile, kazma vurma aşamasına geldik. Şu ana kadar 20 lojistik merkezimizden 6 tanesini tamamladık. Bizim lojistik merkezlerimizi anlatıyorlar. Bu lojistik merkezlerimizde bankasıyla, oteliyle, alışveriş merkezleriyle bir bütün halde biz bunları yapıyoruz zaten. Bizimle onlar arasındaki en önemli fark şu, tabi ki biz proje üreten, halkımıza bizatihi bunları yansıtan bir parti olarak onlar bunların farkına vardılar ve dediler ki ‘Biz para dağıtma kampanyasına girdik. Vatandaşlarımız bunu tutmadı, halkımız buna inanmadı. Hiç olmazsa bir proje açıklayalım' gibi bir yaklaşım içerisine girdiler.”
"BİZDEN ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR”
"Biz zaten bunları halihazırda yapıyoruz, gerçekleştiriyoruz” diyen Lütfi Elvan, "Seçim beyannamemizi açarsanız bunları net olarak görebilirsiniz. Diğer taraftan İzmir'de liman projemizi engellediler. Üç katlı büyük İstanbul tünelimizin ki çevre dostu bir proje. 31 kilometrelik metro hattını inşa etmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri projeye karşı çıkıyorlar. Dünyanın en büyük havaalanı projesini gerçekleştiriyoruz. Bu projeye karşı çıkıyorlar. Bunların anlayışları bu. Bir taraftan projelere karşı çıkıp, diğer taraftan da bizim gerçekleştirmekte olduğumuz projeleri sanki kendi projesiymiş gibi açıklamaya kalkması gerçekten son derece komik bir durum diye düşünüyorum. Bizden öğrenecekleri çok şey var. Bizleri takip etmeye devam etsinler” değerlendirmesinde bulundu.
YİNE ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ
Kılıçdaroğlu'nun, lansmanın başında şu anki AK Parti hükümetinin yapmış olduğu başarıları anlattığını ifade eden Elvan, "Ne deniliyor, Türkiye Afrika'da, Orta Asya'da, Avrupa'da, Ortadoğu'nun bir transit merkezi deniliyor. Bu konuma biz getirdik. Türk Hava Yolları kapanmaya yüz tutmuş ve zarar eden bir kurum iken biz THY'yi dünyanın dört bir yanına açtık. Şu anda hava yolunda Türkiye dünyanın bir transit merkezi konumuna zaten gelmiştir. Bu konumunu sürdürmektedir. Deniz yolunda da dünyanın transit merkezi haline geleceği noktasında aşağı yukarı 3-4 yıldan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda önemli bir aşama kaydettik. Demiryolunda keza dünyanın yine en önemli merkezlerinden biri noktasına AK Parti iktidarı getiriyor. Bizim yapmış olduğumuz icraatları anlatan bir anlamda bir sinevizyon orada izlediniz. Bunu AK Parti gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. O köprüler, o hızlı trenler bunların hayaliydi, AK Parti iktidarları gerçekleştirdi. Ekranda gösterdikleri havalimanları, o lojistik merkezler, biz gerçekleştirdik gerçekleştirmeye devam ediyoruz. CHP ekibi olsa olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde geçmişte yaptığı gibi çöp yığınları oluşturabilirler, tüp kuyrukları, ekmek, mazot kuyrukları oluşturabilirler.Bizim 2019, 2023 projelerimizi 2035'e taşıyorlar. Diyorlar ki ‘Türkiye çok hızlı ilerliyor, çok hızlı kalkınıyor, biz bunu yavaşlatmalıyız. Daha da aşağı çekmeliyiz. Bunu ancak 2035'de yaparız' diyorlar. Halbuki biz bunu yapıyoruz zaten. 2019 ve 2023 bu söylenenlerin tamamı bitmiş halde vatandaşlarımızın hizmetine zaten sunulacak” ifadelerini kullandı.