Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu gerçekleştirildi. Eşgilik Düğün Salonu’ndaki genel kurula, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanı Mehmet Kural, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Halk Bankası Alanya Şubesi Müdürü Hakan Atlıhan, ilçedeki oda başkanları ile kooperatifin üyeleri katıldılar. Divan oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Genel kurulda açılış konuşması yapan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, faizin düşüp kredi limitlerinin yükselmesiyle kooperatiflere çok sayıda başvuru olduğunu söyledi. Darı, “Şu an elimizde 102 yeni ortak, 307 eski ortağın müracaatı var. Ayrıca 5 iş yeri alım müracaatı var. 2023 yılını kooperatiflere ayırsalar paranın yetebileceğini pak sanmıyorum. İş yeri kredilerinde istediğimiz hedefe ulaşamıyoruz. Kooperatifler demokrasinin hakim olduğu yerler. Hiç kimseye neden aday olsun diyemezsiniz. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin üzerinde oynanmak istenen bir oyun var. Bazı arkadaşlar önce Mesut Girenes’in üzerine yürüdü. Girenes’e ‘Darı’nın yanından ayrıl. Seni yetiştirelim. Darı’nın karşısına seni başkan olarak çıkaralım demişler. Duyduğuma göre para teklifi de oldu. Girenes buna yanaşmadı. Bu olmayınca ikinci kez Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci’nin yanına gittiler. Değirmenci de buna yanaşmadı” dedi.

“KOOPERATİFİMİZ NE KRALLIK NE DE PADİŞAHLIK”

Kooperatifin iş yapmadığına yönelik eleştirilere cevap veren Darı, “Şu anda kooperatifin Halk Bankası’nda 29 milyon 373 bin 697 TL nakit parası var. Bu parayı kullanamıyorsunuz? Neden? Kefalet verirken banka bu paraya bakıyor. Ayrıca sizlerden alacağımız faiz 14 bin 679 TL. Kooperatifin 44 bin TL parası var. Kooperatifin 12 milyon 50 TL ilk sermayesi var. Kooperatifimiz kredi verirken Halk Bankası’ndan başka kimseye danışmaz. Kimse de hesap soramaz. Kooperatifimiz ne krallık ne de padişahlık. Beni kovma zamanınız gelince hep beraber otururuz” dedi.