Parti binalarında basın mensuplarına Vatan Partisi’nin belediyeciliğinde Gençliğin, kadınların ve çocukların önemli bir yere sahip olacağını vurguladı. Kurtoğlu “Alanya’mızı üniversitemizin bulunduğu bölgeye tüm öğrencilerin kalabileceği öğrenci konuk evleri, yani yurtlar açacağız. Üniversite gençliğimizi cemaat yurtlarına kalmak zorunda bırakmayacağız” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtların olduğu 4 ayrı merkezden, üniversite yerleşkelerine direkt, durmaksızın giden ve gelen otobüs seferleri koyacağız diyen Vatan Partisi Belediye Başkanı adayı Kurtoğlu “Belediye Meclis üyelikleri listelerimizde gençlik yer alacak. Kimsenin muhatap almadığı gençlerimiz belediye meclisine girecek” dedi.

Vatan Partisi Belediye Başkanı adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklamasındaki diğer ayrıntılar şöyle;

“Mahallelerde gençlik merkezleri açacağız. Bu merkezlerde gençliğimizin ucuz gıda ve eşya ihtiyaçlarını karşılanacak, açılacak çalışma atölyelerin de konunun rehberleri nezaretinde araştırmalarını yapacakları, sportif ve sanatsal çalışmalarda bulunacakları birimlere sahip olacaklardır.

Kadınlarımızın ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü, şiddete ve tacize uğradığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Gericiliğin de kozmopolit kültürün de kadınları cinsel obje olarak gördüğü bu düzeni, kadın kenti yapacağımız Alanya’dan yıkmaya geliyoruz.  Kadınlarımızın her türlü üretim sürecine dahil olmasını sağlamak esastır. Eve kapanan değil, hayatın her alanında üreten kadınların çoğalması için destek olacağız. Bu açıdan kadın koruma evleri açmak tek başına yetmez. Kadının korunmaya gerek duymadığı bir toplum yaratmak temel hedefimizdir. Ev kadınlarının geleneksel üretimleri, atölye vb. ortamlarda birleştirilerek örgütlü bir üretime dönüştürülecektir.

Kadına uygulanan şiddete karşı engelleyici mekanizmalar yaratılacak, kadına destek birimleri kurulacak ve güçlendirilecektir. Şiddetten dolayı geçici barınma ihtiyacı duyan kadınlara bakım hizmeti sunulacaktır. Çalışan kadınlarımız için çok sayıda kreş açacağız. Kadınlarımız buralara gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecek, kreş parasını nasıl ödeyeceğim diye düşünmeyecektir. Gerici eğitim sistemiyle çocuklarımızın kafalarının örümcek ağlarıyla örüldüğünü biliyoruz. Bilim, tek yol gösterici olmaktan çıkartılmıştır. Belediyelerimiz, anaokulları açarak küçük yaştaki çocuklarımıza bilimsel ve laik , okul öncesi eğitim imkanı sağlayacağız. Onları tarikatların, cemaatlerin pençesinden kurtaracağız. Mahallelere kuracağımız kültür evleri ve spor merkezleri sayesinde çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacağız.

Şiddetten dolayı ailesi yanında yaşama imkânı olmayan çocuklara bakım hizmeti verilecektir. Vatan partisi Alanya belediye başkanı adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu bizi takip etmeye devam edin diyerek sözlerini tamamladı.