İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığının askıya çıkardığı üye listesinde kıyım yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yücel Apaydın başkanlığındaki İYİ Parti yönetimi, 5 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay tarafından onaylanan üye listesindeki 700 kişinin ismini sildi. Apaydın Yönetimin yaptığı bu uygulama genel merkez nezdinde tepki buldu. Hafta sonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve İl Başkanı Mehmet Başaran ve Yardımcısı Neşe Toker Alanya’ya gelerek olağanüstü toplantı yaptılar.

İddiaya göre, adaylardan Hilmi Er, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığına üye yaptırmak üzere verdiği isimler kabul edilmeyince genel merkezin kapısını çaldı. Alanya’dan 700 kişinin ilçe teşkilatı tarafından üyelikleri kabul edilmedi ve genel merkez kararı ile üye olarak kaydedildiler.

ASKIDA İSİMLER YOK

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nda büyük kavgalara neden olan üye listesi parti binasında askıya çıktı. Askıya çıkan listeleri kontrol eden bir çok üye, e-devlet üzerinde üye görüldükleri İYİ Parti’nin Alanya Teşkilatı’ndaki listede isimlerini bulamayınca itirazda bulundular. İyi Parti’nin yeni üyeleri isimlerinin Alanya İlçe Teşkilatı kararı ile listeden çıkartıldığını öğrenince duruma itiraz ettiler. İtirazlar üzerine Alanya’ya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, İl Başkanı Mehmet Başaran ve Yardımcısı Neşe Toker Alanya’ya gelerek olağanüstü toplantı yaptılar. Genel merkezin uyarısı sonrası Alanya teşkilatının üyeleri yeniden listeye alarak askıya çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor.