p>ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, koordinatörlük görevinden istifa ettiğini ve Başkan Türel\'e istifa dilekçesini sunacağını açıkladı.
 
Koordinatör Şahin, makamında düzenlediği basın toplantısında 15 aydır yürüttüğü koordinatörlük görevinden istifa etme kararı aldığını söyledi. 2014 yerel seçimlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel\'in kendisine koordinatörlük görevi verdiğini hatırlatan Şahin, 14 Mayıs 2014\'ten bu yana bu görevi sürdürdüğünü aktardı. Görevi süresince, yetkileri doğrultusunda Manavgat\'a birçok hizmet ve yatırımlar kazandırdıklarını anlatan Şahin, en önemli yatırımlarının ise Manavgat ve Kumköy arıtmalarının yenilenmesi ve modernizasyonu olduğunun altını çizdi. 
ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞTIK
Görev süresince çok eleştiri aldıklarını da vurgulayan Şahin, tüm eleştirileri dikkate aldıklarını ve gerekli makamlara ileterek çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Şahin, \"Bu arada birçok eleştiriyi de hem içeriden hem de dışarıdan alıyorsunuz. Eyvallah buna da itirazım yok. Eleştiri ya da müdahale kendi içimizden kaynaklandığı zaman benim biraz yönetim anlayışım, yönetim biçimim bir durup düşünmemi gerektiriyor. Benim yoğurt yiyişim farklı olabilir. Siyasi pozisyonumla, siyasi kimliğimle buradaki idareci kimliğimi birbirine karıştırmamak gibi bir görevim olduğunu biliyorum. Tabi siyasi kadro bu sorunlara destek anlamından öte buradaki idari işlerle karşı karşıya gelmeye başladığında, buradaki idari işe karışmaya başladığında o zaman ben burada yokum demektir\" dedi.
\'SABIR DA BİR YERE KADAR\'
Yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde yer aldığını kaydeden Ömer Şahin, şöyle dedi: \"Bu kadar süre içerisinde bazen kaportalar yamuluyor. Bazen arızalar çıkıyor, bazen kazalar oluyor. Ama hep şunu ifade ettim. Çok şükür motor yakmadık, dinamoyu bozmadık, çizgimizi bozmadık, bu kadar eleştiriye rağmen terbiyemizi de hiç bozmadık, hiç şaşmadık, hiç terbiye dışı bir hareketin içerisinde olmadık. Ama sabır da bir yere kadardır. Ben koordinatörlük görevini talep etmedim. Aklımdan da geçmedi. Bir takım arkadaşlarım, dostlarım bu görevi talep ediyorlar. Görev bize tebliğ edildi. Siyasi hayatımda hiç hesap içerisinde olmadım. Eleştirenlerin bir kısmının Ömer Şahin\'i bir hesap içerisinde olduğunu ve mutlaka önünün kesilmesi gerektiği düşünerek eleştirdiğini biliyorum. Önümüzde 2 ay sonra seçim var. Bu süreç içerisinde ne kendime, ne partime, ne de Manavgat\'a zarar vermemek adına görevden affımı dileyeceğim. Bu anlamda istifa dilekçemi hazırladım. Bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel\'e giderek görevimden affımı isteyeceğim.\"
YENİDEN GÖREV ALMAM
Bir gazetecinin \'Başkan Türel istifayı kabul etmez ve \'görevinize devam edin\' derse devam edecek misiniz\' sorusu üzerine Şahin, kararının kesin olduğunu ve yeniden görev almayacağını söyledi.