AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan hakkında uydurma ve ısmarlama haber yapan yerel gazeteye en iyi cevabı vatandaşlar verdi. Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın, oğlunun işi için Gazipaşa Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiremediği iddia eden yerel gazete sahiplerinin gerçek amacının ise ne olduğu ise kısa sürede anlaşıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Doğan hakkında yapılan uydurma habere partili-partisiz her kesimden tepki geldi. İyi Parti Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz da Ak Parti İlçe Başkanı Doğan’a destek vermesi dikkatlerden kaçmadı. İyi Partili Meclis Üyesi Yılmaz paylaşımında Ali Doğan’ın, ne oğlu için ne de kendi menfaati için kimseye eyvallah etmeyeceğini söyledi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Yerel Gazete’nin haberi niçin yaptığı konusunda ise farklı iddialar ortaya atıldı. Sondaj sonrası dostlarının ve yakınlarının kullandığı suyun kurumasından korkan yerel gazete sahibi, mahalleye yapılan sondaj çalışmalarının durdurulmasını istiyor. Yerel gazetenin ortaklarından Selçuk Öztürk’ün yakınlarına ait suyun kurumasından korktukları için sondaj çalışmalarını engellemeye çalıştıkları iddia ediliyor. Yapılan tüm haberlere ve engellemelere rağmen sondaj çalışmalarının devam etmesi hem muhtarı hem de yerel gazeteyi öfkelendirdi. Sondaj çalışmasının durdurulması için Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ı devreye sokmaya çalıştı. Selçuk Öztürk’ün ailesinden birini Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın yanına göndererek sondaj çalışmalarına engel olmasını istedi. Ali Doğan ise birkaç oy uğruna mahalleye yapılan hizmete engel olamayacağını belirterek bu talebi geri çevirdi. Ak Partili Doğan’dan umduğunu bulamayan yerel gazete sahipleri uydurma bir haber yapmayı tercih etti. Yapılan uydurma habere hiç kimse itibar etmezsen, Ak Partili Doğan’a hem kendi partisinden hem de siyasi rakiplerinden destek geldi.

İŞTE DOĞAN’A DESTEK MESAJLARI

İyi Parti Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz: Sayın basın, İyi Partili birisi olarak siyasi rakibim olan Ali Hocayı çok iyi tanırım. Ne oğlu için ne de menfaati için kimseye eyvallah etmez. Alıştığımız siyaseten bazılarının yaptığı gibi ağzı bozuk çirkef kem sözlerden kendini sakınır. Eleştirisini de saygı kuralları içinde yapar. Hakareti de pek sevmez. Siyasi partisinden hoşlanmam ama kişilik olarak severim.

Karatepe Muhtarı Ali Koç: Ali Doğan başkanım menfaati için hiç kimseye boyun eğmez adam gibi adamdır. Kim ne derse desin sayın başkanım tüm garibana fukaraya kendi cebinden fedakarlık yapan bir kişidir. Ali Doğan başkanımla gurur duyan bir mahalle muhtarıyım. Mahallesinin muhtarıyım diye demiyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız onun için bildiğim için saygılarımla.

Ilıca Muhtarı Hasan Ali Kaplan: Ali Doğan başkan sıra dışı bir ilçe başkanıdır. Çamur atsan bile izi kalmaz. Gazipaşa’nın reisidir saygılarımla.

Mustafa Türker: Sevgili dostlar yazının içeriğine baktığımızda hiçbir delili karşılığı olmayan klasik iftiralarla dolu milletin aklıyla alay edercesine atılan talihsiz bir manşettir. Kendilerini küçülttüler her gün yüz yüzeyiz olmadı yakışmadı. Gazipaşa halkı kendi vicdanında en iyi şekilde yorumlayıp arşivine koyacaktır.

Ali Sönmez: Yük alan, iş gören, insanlara yardımcı olmaya gayret edenler her zaman birilerini rahatsız ederler. Ancak doğru yolun yokuşu da dikeni de çok olur. Bu yolda yürümeye cesareti olmayanlar, ayağını taştan dikenden sakınanlar, bir yerlerin, birilerinin arkasına saklanıp çamur atmakla meşgul olurlar. Allah rızası için memlekete hizmet eden Ali Doğan Hocamızdan Allah razı olsun. Allah istikamet üzere dosdoğru yolda gayretini, azmini arttırsın İnşallah.

İbrahim Goculuoğlu: Zaman birlik zamanıdır, kırgınlık dargınlık zamanı değil. Zaman birleşme zamanıdır, ayrışma zamanını değil. Saygıdeğer Ali Başkanım senin karakterini yapını en iyi bilen birisi olarak 22 yaşından sonrasını biliyorum çıkarla asla işimiz olmadı olmazda. Gazeteci kardeşim de bence gece yatarken biraz daha düşünüp ne yazdım ben diye müzakere yapması lazım. Çünkü biz gazeteci kardeşlerimize en çok sahip çıkan halkın sesi olsun diye mücadele eden kişileriz. Doğru haber belgeyle bilgiyle olur, elinde bir done yoksa mış olur miş olur ve ya duymuş olur. Gazipaşa çok küçük, herkes bir birine saygı göstermek zorunda. Eleştiriye açığız ama saygı çerçevesi içerisinde.

Recep Şimşek: Ali başkanımın sonuna kadar arkasındayız. Onu bu şekilde eleştirenleri de esefle kınıyorum. O haklı davada masaya yumruğunu vurabilen kendi çıkarları yerine milletini çıkarlarını düşünen bir başkan.

Hüseyin Ersoy: Ali başkanım adam gibi adam karalamaya gerek yok. Başkanım Gazipaşa’da çok hizmetler verdi, vermeye devam ediyor. Başkanım arkasındayım.

Naim Şenol: Gazetenin yazdığı önemli değil kaderin yazdığı önemli. Zamanında Sait Yılmaz abi vardı adam kendi cebinden elinden geldiğini yaptı gemiyi limana yanaştırdı ve gitti. Aynı şeyi Ali Doğan başkanımın da yapacağından hiç şüphemiz yok. O da limana bir gün yanaşıp gidecek. Onun için bunlar boş şeyler. Milletin ekim bağ bahçe zamanı bu tür boş şeyler için meşgul olmasın. Saygılar.

Kemal Dolu: Kıymetli dostlar, Manşet Gazetesi’nin Ak Parti İlçe Başkanımız Ali Doğan hakkında yazmış olduğu yazı, yalan ve kasıtlı yazılan bir yazıdır. Gazipaşa’da 33 yıl sorunsuz görev yapan Ali Doğan'ı herkes her yönüyle, iyi bilir ve iyi tanır. Hiç kimse onun kişiliğini ve karakterini gazete manşetlerinden öğrenmez.

Yavuz Aslan: Sayın basın! Sayın Ali Doğan başkanın çıkar siyaseti yapmadığını ve yapmayacağını en iyi siz bilirsiniz ama sizin çıkar ve menfaatiniz olmadan haber yapmayacağınızı Gazipaşa iyi bilir acizane fikrim. Bu tip haberlerle özgür ve tarafsız habercilik yapmadığınız Gazipaşa halkı tarafından takip edilmektedir. Sayın Ali Doğan başkan partili ve partisiz herkesi ve toplumu kucaklayan herkesin derdiyle derlenen duruşuyla Gazipaşa halkının takdirini kazanan Gazipaşa’nın yetiştirdiği ender siyasetçilerden biridir.

Nurten Kaplan: Çok düşündüler mi acaba bu haberi yapmak için. Ne güzel hiç konuşacak bir şeyi olmadığı için böyle basit bir haberi yapmışlar bu bana partim adına gurur verir. Adam gibi adam Ali Doğan başkanım. 4 yılda anca yapa yapa böyle bir haber yapıyorlar. Bu haberi yapan acaba oğlunun mahkeme kararı ile geldiğinden haberi var mı? Başkanım tazminat davası açsa yeridir.

Ahmet Yücel: Bu doğru değil, insanları yaptıkları ve yapamadıkları ile eleştirmek haklı olabilir ama evlatları ile asla. Bu yanlış. Hele yüz yüze bakacak insanlar için çok yanlış.

Serkan Gülcan: Siyasetçinin ahlaklısı adam gibi adamı karalamaya gerek yok. Gazipaşa’da herkes herkesi bilir. Ali Doğan gibi adama böyle iftira atmak gerçekten yakışmıyor. O iftira atanlar neden Ali Başkana böyle bir şey diyorlar, onlarında kuyruk acıları var onları söylesinler.

Emre Kaya: Ali Başkan, Ak Parti İlçe Teşkilatının 20 yıldır görmüş olduğu en ahlaklı, en dürüst, en çalışkan siyasetçidir. 4 yıldır ne bir yolsuzluğu görülmüş nede parti içinde bir kargaşaya yer vermiştir. Her zaman kendi işini yapmış ve hatasız 4 yılı geride bırakmıştır. Bu haber gibi basit hadsiz söylentilerle Ali Başkanı ne karalayabilir nede durdurabilirsiniz. Sadece sizin kirli siyasetinize bulaşmamış hizmetine odaklanmıştır. Çıkarcı olan asıl bu haberi yapan ve yaptıranlardır. Bu haber için kaç para aldınız, şerefinizin fiyatı nedir söyleyin neyse bedeli biz verelim.