İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Başkanlık eden İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 98. YILI

Apaydın,  İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yılı olmasını kutlayarak açıklamasına başladı. Apaydın, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşında, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Atatürk’ün de öğütlediği gibi; ‘Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur.’  Bu milletin asla unutmaması gereken mısra ise;

‘Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal!’dir.

İstiklal marşımızın kabulünün 98.yılı kutlu olsun. Bu marşımıza kalem olan, kağıt olan, yazı olan, Asım’ın nesli; Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm aziz istiklal şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

İKTİDARA SERT SÖZLER

Daha sonra siyasi açıklamalara geçen Apaydın, Ak Parti’ye sert sözlerle yüklendi. Apaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz öyle kudretli bir milletiz ki! Öyle gururlu, öyle temiz. Söylenilen her söze bir cevabımız, her haksızlığa bir tavrımız, her riyaya bir dur deyişimiz vardır. En hassas konumuz; Ailemiz, Milli benliğimizdir. Milli benliğimizde milli kültüre olan saygımızda ailemizden gelir. O yüzden bir taraf belirlemeden önce ülkemizi, Türkiye’mizi düşünürüz. Batılın yanında değil, Hakk’ın yanında, hakkaniyetin yanında oluruz. İşte, biz bu yola çıkarken geçmişimizi asla unutmadık. Yapılan hoyratlıkları asla halının altına pislik atar gibi ittirmedik. Yaşadığımız her olumsuzluk, ülkemize kurulan her tuzak, milli benliğimize atılan her laf bizde… Bizim Hafızamızda. İşte bizim milli benliğimiz öyle hassas ve öyle önemli ki… Ona dil uzatana dur demekte bizim en asli görevimiz. İşte… Tam Denizli’de… Aynen bu durum yaşandı. Diyarbakır’da PKK’lı için yazılan ‘Megri Megri’ türküsünü söyletip, dinleyince ağlayanlar; bugün mevcut düzene dur deme cesaretini gösterenlere, en basitinden demokratik tercihini gösterenlere terörist diye itham ettiler. Demokratik tercihini Milletin İttifakı’ndan yana kullanacaklara Kandil Güdümü, Terörist, Pensilvanya Uşakları, İllet ithamlarını halkına yakıştıranlara Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’de halkın yanında, meydanlarda en güzel şekilde hesabını sormuştur. Burada ne bir ayrımcılık ne de bir fitne vardır. Bizler mevcut düzeni ne kadar değiştirmeye çalıştıysak o kadar ötekileştirildik. Bak Kardeşim! Bu iş Yanlış dediğimiz her zaman da ayağımıza bir çelme takmak istediler ama biz durmadık. Ve de durmayacağız. Doğruyu, hakkı, hakkaniyeti savunana hapis yolu göstermek 28 Şubat’taki darbeci zihniyetinden başka bir şey değildir. ‘Bak Milletvekili Değilsin, Seninle Ağır hesaplaşacağız’ diye Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i hapisle tehdit edenler 28 Şubat’ta yaşadıkları mağduriyeti tamda bu zihniyetten yaşamışlardı. Ama görüyoruz ki bu mağduriyetlerini unutmuşlar veya kendilerinin bu mağduriyeti yok etmeye geldik, bu zihniyeti yıkmaya geldik söylemleri yalandı.”

‘AÇILIŞTA İZDİHAM YAŞANDI’

Açıklamasının son kısmında geçtiğimiz cumartesi günü yapılan İYİ Parti ve CHP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez’in seçim ofisinin açılışı hakkında konuşan Apaydın, “Binlerce insan, ellerinde Türk Bayrağı ile umutla, huzurla ve coşkuyla demokratik haklarını kullanarak tercih edeceği insanı, Belediye Başkan Adayımız Abdullah Sönmez’i desteklemek için geldi. Ve burada sizlerde gördünüz, izdiham yaşandı. Vatandaşımız cesaretli, vatandaşımız cesur ve bu bozuk, çarpık rant sistemine dur deme arzusunda… Hiçbir güç, hiçbir kuvvet hakkaniyeti, doğruyu engelleyemez. Hiçbir tehdit, hiçbir engelleme de bizi durduramaz. Bu halk, asla ve asla bu ithamlara, bu tehditlere gelemez. Ötekileştirmeyen, uzlaştıran bir siyaset arzu ile çıktığımız bu yolda, halkı ötekileştirenlere, milli benliğine dil uzatanlara, doğruyu söyleyenleri hapisle tehdit edenlere tavrımız bellidir. Hepimiz, biriz, Bizler Meral Akşener’iz.” şeklinde konuştu.