HABER - Yüksel SOYLU

Eski Başkan Mevlüt Yeni’nin aday olmadığı seçimde 55 oy fark ile kazanan İdris Taş’a diğer başkan adayı Haşmet Öyken sosyal medya hesabından, “95 el demokrasiye, özgür gazetecilik için havaya kalktı” başlığı ile şunları ifade etti:

“95 el demokrasiye, özgür gazetecilik için havaya kalktı...

Özgür ve bağımsız gazetecilik için, korku içinde olmadan, cesaret ve direnme ruhuyla, onurlu bir hak arayışı için kutsal dava yürüyüşüne çıktık.

Gazetecilikte yeni zihniyetler, yeni rol modeller yaratmak, değişim yapmak için birbirini tanımayan 11 kişi bir araya geldik. Hepimizin tek amacı vardı, gazetecilik tabutuna son çivi çakılmadan ayağa kalkmak.

Ne var ki bu süreçte seçme ve seçilme haklarını özgürce kullanmak isteyen, yönetimlerimiz de çalışmak için kollarını sıvayan arkadaşlarımıza karşı antidemokratik uygulamalara, baskı, endişe ve korku yaşatma küstahlığı gösteren yaklaşımlara, üyelerimiz arasında bölücülük yapan, öfkelerini kontrol edemeyen, kendi yarattıkları kişisel kavgalarını AGC seçimlerine taşımak isteyenleri gördük.

Tüm bunlara karşı savunduğumuz barış iklimi anlayışından hiçbir zaman taviz vermedik. Arkadaşlarımız arasında ayrıştırıcı politikalar üretenlere tavır koyduk.

Onurlu ve dik durduk. Zaten biz; 'Artık Antalya'da gazetecinin, gazeteciliğin bir duruşu olsun' diye ayağa kalkmıştık. Genel kurulumuzda 95 el demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa ve değişime 'evet'. Baskı ve sansüre 'hayır' diye havaya kalktı.

Barışa, özgürlüğe, değişime ve inadına gazetecilik diye kalkan bu elleri öpüyorum. Gazetecilik adına 'Hepimiz için değişim' sloganıyla benimle birlikte geleceğe yürüyen, Uğur Keskin, Elif Mirmahmutoğlu, Alparslan Çınar, Akif Arıcı, Süleyman Değer, Vildan Çalcıkara, Ceren Deniz, Serkan Ersöz, Orhan Çakmur ve Emin Demir'e yürekli duruşları ve inançlarından dolayı teşekkür ediyorum”