CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, dün bir basın açıklaması yaparak Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya “Alanya’ya 20 yıldır kaç çivi çaktınız?” diye soran CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’a yanıt veren Toklu, “Hiç mi hastaneye gitmediniz? Hiç mi yolları, köprüleri kullanmadınız. Anlatsak da anlamazsınız” diyerek sert bir yanıt vermişti.

Karadağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “2002’de merkezi hükümet dediğimiz şu anki Ak Parti hükümeti iktidara geldi. İktidara geldikten sonra ben Alanya’da yapılan hizmetlerin neler olduğunu sordum. Sormaya hakkım var. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Alanya’mız ülkemizdeki 33 ilden daha büyük. İstihdam sağlayan ve turizmin başkenti sayılan Alanya’nın ülke ekonomisine müthiş bir katkısı var. Tarım sektörü de Alanya’da çok ileri düzeyde. Bizim merkezi hükümetten alacağımız çok yatırımlar olmalı. Sayın başkan ‘Havaalanından uçmadınız mı?’ dedi. Evet, havaalanından uçtum. Arkadaşlarımız da uçtu ama havaalanı 1999 yılında, tüm ekipmanları hazırken 2002’de hizmete açılmadı. 2009’da hizmete açıldı ama 1999’da havaalanının tüm ekipmanları uçuşa hazır halde beklemişti. Hakkını yemeyelim, pistlerin uzatılması daha sonra söz konusu oldu ama havaalanı 1999’da uçuşa hazır hale getirilmişti. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bodrum katını halen su basıyor. Birçok fiziki eksiklikleri olmasına rağmen kel kör hastanemiz bu pandemi dönemi içerisinde hizmet vermeye çalışıyor. Hastanenin içerisindeki birçok olumsuzlukları biz görmezden gelemeyiz. Özellikle pandemi döneminde doktor, hemşire ve sağlık personeli çok ciddi fedakarlıkla çalışmalarına devam etti ama eksikleri saymaya kalkarsak diz boyunu aşar.

Ak Parti İlçe Başkanı ‘İki üniversite yaptık’ diyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ancak 16 bin öğrenci kapasitesi olan iki üniversitenin bin yataklı KYK yurdu var. Bu çocuklarımız nerede kalacak? Nasıl istihdam sağlayacağız? Önemli olan üniversite açmak değil. Önemli olan, üniversitedeki öğrencilerimizin rahat bir şekilde okullarına giderek mezun olduktan sonra bu ülkeye ciddi hizmet vermesinin olanaklarını sağlamaktır. Üniversite açın ama yurt sorununu da çözün.

Kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bildiğim kadarıyla 15 sene öncesi başlanan bir yatırım. Tabi ki yapılacak. Burası köy, taşra değil. Adliye sarayı, doğrudur. Emeği geçenlere telefon ederek teşekkür ettim. Çok ciddi bir yatırımdır ama hak, hukuk, adaletin olmadığı yerde adliye sarayının da işlevi söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Elbette ki adalet sarayı olacak ama merkezi hükümet hak, hukuk, adaleti de savunmak, yerine getirmek mecburiyetinde. Biz betona yatırım değil, yapılmış olunan yatırımların gerçek amaçlarına ulaşmasını istiyoruz. Bütün bunlar son 3-4 yıldır yapılan yatırımlar değil.

‘İçme suyu sorununda büyükşehir ne yaptı?’ dedi. Siz tarımsal sulamayı DSİ tarımsal sulamayı bir hakkıyla yerine getirsin. Alanya’daki tarımsal sulamada sorun olmasın. Alanya’da içme suyu problemi yok. ASAT’ın yapmış olduğu bütün yatırımlardaki müsebbip, tarımsal sulamada ciddi olarak yatırımlarını hayat geçirmemiş olan DSİ’dir. ASAT’ın içme suyu tüm Alanya’ya yetecek miktarda ancak DSİ tarımsal sulamayı mutlaka sağlamak mecburiyetinde. Problemler az değil ama şu kadarına dikkat çekmek istiyorum. Halkımızın geçim standartları 2002 yılının altına düştü. Bizim sıkıntımız bu. Dolar bugün 9.10 TL olmuş. Lütfen bana bunun bir cevabını versinler. Yoksa cek’lerle, cak’larla bu ülke idare edilemeyecek.”