Sibel DULUM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Atatürk'e göre, milli güçlerin bir araya gelmesi yani iç cephenin birlik ve beraberlik içinde olması çok önemlidir. Atatürkçü Kadın ve Gençlik Platformu olarak, son devlet kurucumuz Başkomutan ve Başöğretmen Atatürk'ün emrettiği gibi:

-Ulusal bilinci güçlendirmek,

-Türk kültürünü öne çıkarmak,

-Ulusal ekonominin geliştirilmesi için çalışmak,

-Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Gençlerine rehberlik etmek,

-Dayanışma ve yardımlaşmayı örneklendirmek için halk için halkla beraber olmak için bir aradayız.

Stratejik bir ürün olan Gıda üzerinde özellikle 1940'li yıllarla birlikte hangi yöntemlerle ne değişiklikler yapıldığını anlatan İsmail TOKALAK "Gıda Terörü" ile ilgili çarpıcı örnekler verdi. ATA TOHUMU üzerinde sık sık duran İsmail TOKLAK, Türkiye'de "Küresel Farkındalık" dersine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Büyükşehir yasası ile köylerin mahalle yapılarak köylülerin üretimden uzaklaştırıldığını, çiftçilerin yaş ortalamasının 53 olduğunu, bugün önlem alınmazsa on yıl sonra Türkiye'de çiftçilik ile iştigal eden insanlar olmayacağının altını çizdi. Antalyalılara tarım topraklarının üzerine bina yapmamalarını ve kuraklık için su kaynaklarının korunmasının önemini aktardı.

"SON HOMO SAPİENS"

Gıdanın DNA'mız üzerindeki etkilerini araştırmacı yazar Muammer KARABULUT anlattı. Algılarla ve manipülasyonlarla nasıl karar verme sürecimizin kontrol altında tutulduğunu yaşadığımız son salgını örnek vererek açıkladı. Gıdayı kontrol edenlerin insanlığı da kontrol ettiklerini çeşitli hastalık ve ilaçlarla örneklendirdi. Gıda ve ilaç lobilerinin amacı insanın DNA'sını çözmek" diyen Muammer KARABULUT eğer önlem alnmazsa "Son Homo Sapiensler bizler olacağız" dedi. Konferans izleyici sorularının yanıtlanması ile sona erdi. Atatürkçü Kadın ve Gençlik Platformu daha önce de Antalyalıları İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Ramazan KURTOĞLU ile buluşturmuştu. Başkanlığını Sibel DULUM'un yaptığı Atatürkçü Kadın ve Gençlik Platformu Funda ARAS Feyza KUTLAY, Yunus ÇİMEN, Barış TAŞÇI, Şenol RAKİPOĞLU, İsmail YILDIRIM, Ömer DÜZEN. Alptekin ŞAVLI, Bariş Kemal KIRANŞAL, Selçuk İSSİ, Seher Tatlıer OYMAK, Hüseyin AVŞAR, Hatice VURAL, Süleyman AKAN'dan oluşmaktadır.

Son dakika alanya haberleri için Gazete Alanya facebook sayfasını beğenin.