Bu konuda açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Numan Terzi şunları söyledi:

“İyi Parti Meclis Üyesi Sn Yalçın Özdemir Bey’in kendi şahsi ihtiyaçlarını karşılamak için Haziran (2020) ayı içerisinde bahçesine yaptırmış olduğu bir havuz şantiyesine, belediyenin imkânlarını kullanarak beton döktürmesi ve bir vatandaşın hadise meydana gelirken fotoğraf çekmesi ile sosyal medyada paylaşması ve duruma şahitlik etmesi üzerine, Sn. Özdemir’in olayın üzerini kapatmak için fatura kestirdiği iddia edilmektedir. Hatta Sn. Özdemir, fatura kestirdikten sonra olayın şahidi olan kişiye kestirmiş olduğu faturanın fotoğrafını göndererek, sosyal medya paylaşımını kaldırmasını söylediği ve tehditler savurduğu ifade edilmektedir.

Bu hadisenin Sn. Belediye Başkanı’na iletilmesinden sonraki süreçte ise yetkililer tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Bu iddialar, adı üzerinde “iddia” olarak köşede dururken; bu konu bütün kamuoyunu ilgilendirdiği için sorumlu olan muhataplarının konuyu aydınlığa kavuşturmaları elzemdir!

ÖZDEMİR'İN ŞAHSİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLMESİ İÇİN TEMİN EDİLDİ Mİ?

Buna göre, yetkililere sormamız gereken bazı sorular şunlardır:

- Mevzubahis olan beton, hakikaten belediyenin imkânları kullanılarak, İyi Parti Meclis Üyesi Sn. Yalçın Özdemir’in şahsi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için temin edildi mi?

- Havuz inşaatı ne zaman yapıldı, fatura tarihi ne zaman?

- Bir vatandaşın whatsap üzerinden konu hakkında bilgi verdiği 25 Haziran 2020 tarihi ile faturaların kesim tarihlerinin aynı olması tesadüf mü?

- Belediye, her isteyen vatandaşa beton temini için hizmet veriyor mu; yoksa böyle bir uygulama için meclis üyesi mi olmamız gerekiyor?

- Sn. Özdemir’in kestirmiş olduğu fatura açık fatura (veresiye), yani veresiye olarak kesilmiş! Eğer para ödendi ise neden açık fatura kesildi, bu şekilde veresiye olarak herkes beton ihtiyacını karşılayabilir mi?

Yukarıda bahsi geçen hadise eğer hakikaten yaşanmış ise Sn. Belediye Başkanı’na düşen sorumluluk, belediye şirketi müdürünün sosyal medya paylaşımını beğenmek değil; bu olayın aslını ortaya çıkarıp, eğer para yatırılmış ise tarih, miktar ve paranın hangi hesaba yatırıldığına dair belgelerle birlikte kamuoyunu aydınlatmaktır.

İSTİFA MAKAMINI KULLANARAK GEREKENİ YAPMASI İNSANİ BİR GÖREVDİR

Sessiz kalmak ve olayı sosyal medyadan takip etmek, makamın sorumluluğuna gölge düşürmektedir. Kaldı ki belediyenin böyle bir hizmeti olsa bile, bir meclis üyesinin şaibeye mahal verecek şekilde bu imkânlardan yararlanması etik dışı bir davranıştır ve bu kişi, kimseyi zan altında bırakmadan istifa makamını kullanarak, gerekeni yapması insani bir görevdir. Bahsi geçen meclis üyesinin de böyle bir hadise karşısında sessiz kalması ve bir açıklamada bulunmaması, hadisenin gerçekleşmiş olabilme ihtimalini güçlendirmektedir. Belediye meclis üyeliği, kamu adına bütün vatandaşların haklarını muhafaza etmekle yükümlü ve kamu adına karar verme yetkisine sahiptir. Sen, meclis üyesi olarak, kendi menfaatlerin için kamu imkânlarını kullanıyor ve bu imkânlardan fayda sağlıyorsan, kimse kusura bakmasın, senden meclis üyesi falan olmaz kardeşim! Bu hadise, bir vatandaş tarafından fotoğraflanmasaydı ya da belgelenmeseydi, sen yine gidip faturasını kestirecek miydin? Sen, kendinden önce vatandaşın haklarını ve ihtiyaçlarını gözetmeli, bu düstura göre yaşamalı ve bu ahlaki olguyu bünyende taşımalısın. Kısacası etik davranmayı bilmeyenden, ahlaki değerleri olmayandan, sorumluluğunun farkında olmayandan ve suçunu örtbas etmek için eşkıyalık yapanlardan kamu temsilcisi olmaz!

Buradan, konuyu takip edip, vatandaşlık bilinciyle tepki gösteren ve yaşanılabilecek daha büyük bir usulsüzlüğü engellemeye çalışan vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyor; bu konunun bundan sonraki sürecinde takipçisi olduğumuzu bütün kamuoyu ile paylaşıyorum. İlçemizde hiç kimse kamu eliyle ayrıcalık ve imtiyaz sahibi olmaz. Kamunun sunduğu teveccüh ile saygınlık/itibar kazananlar, unutmamalıdır ki bu sorumluğu taşıma, yine kamunun güveni ve teveccühü ile mümkündür.

Bütün hemşerilerimi saygı ve hürmetle selamlar, saygılarımı sunarım” dedi.