HABER – Hasan KAYA

Halk arasında Yörük Mustafa olarak bilinen Efsane başkan Mustafa Şahin, gerçekleşecek olan kongrede tekrar aday olduğunu açıkladı. Gazipaşa'da daha önce gerçekleşen Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulunda Fikri Özgün ile yarışan mevut Başkan Mustafa Şahin, seçimde kullanılan 1057 oyun 675’ini alırken, Başkan Adayı Fikri Özgün 374 oy almıştı.

Kongre ile ilgili Gazete Alanya'ya konuşan Efsane Başkan Şahin, göreve geldikleri ilk günden itibaren özveriyle çalıştığını ve kooperatifi saygın bir kimliğe kavuşturduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kooperatifimizin değerli üyeleri, 24 Mart 2021 tarihinde Belediye Fuar Alanı’nda yapacağımız olağan genel kurulumuza mutlaka katılmanızı ve önümüzdeki 3 yıl sizlerin menfaati için alacağımız önemli kararlara destek vermenizi bekliyoruz. Değerli esnaf arkadaşlarım, 2001 yılında kuruş parası kalmamış, o günün şartlarında 400 milyar borçla devraldığımız, esnafa kredi bile veremediğimiz bir kooperatif devraldık. 2002 yılının 6. Ayında yani 1.5 yıl gibi kısa bir sürede yeniden kredi vermeye başladığımız kooperatifimiz bünyesinde kurmuş olduğumuz yardımlaşma fonu esnafımız ayakta tutarken, çıkarılan bir kanunla fon kapandı. Fonda biriktirdiğimiz 6 Milyon lira parayla şimdiki binamızı yaparak esnafımız geleceği için bir servet hazırladık. Tabi bu arada esnaflarımıza yardım yapabilmek adına kooperatife ESSAN EKK şirketini kurduk. Bu şirkete esnaflarımızdan hiçbir katkı almadık. Sadece kira gelirlerinden, salon gelirlerinden toplanan paralardan karşıladık. Pandemi nedeniyle, ayrıca kaza yapan, dükkanı kapalı olan, ağır hastalığı olan ve ayağı kırılan 212 esnafımıza geri dönüşsüz 182 bin 500 TL yardım yaptık. Şirket güçlü olsaydı bütün esnaflarımıza yardım yapacaktık. Biliyorsunuz daha önceki dönemlerde esnaflarımıza 200 bin lira geri dönüşümsüz yardımlar yaptık. Esnaflarımız şunu da bilmeli ki, Türkiye’de pandemi nedeniyle veya başına bir iş geldiği zaman esnafına yardım yapan tek kuruluştur”

Şahin 24 Mart 2021 Çarşamba günü saat 10.00 Belediye Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan toplantıya tüm esnafları davet etti.