Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle;

Takvimlerimizde 24 Ocak tarihi ülkemiz için birbiriyle bağlantılı iki olayın tarihidir. Birincisi 24 Ocak 1980 ülkemizi uluslararası sermayenin denetimine sokan, üretimin suç sayıldığı sıcak para dilenci Ekonomisinin başlatıldığı 24 Ocak 1980  kararlarının yürürlüğe sokulması. İkincisi tüm dengeleri bozulan ülkemizin, bu durumuna tepki gösteren Atatürkçü aydın gazeteci Uğur Mumcu’nun hunharca 24 Ocak 1993 yılında katledilişidir. Türk Milletinin değerli varlığı Uğur Mumcu’yu saygıyla ve minnetle anıyor. Aydınlattığı yoldan yürümeğe devam ettiğimizi dosta düşmana haykırıyoruz.

Ülkemizin bölünme sürecinin başlatıldığı ilk adımların atıldığı 24 Ocak ekonomik kararları ile bu kararların şiddet, kan ve göz yaşı ile milletimize dayatıldığı 12 Eylül 1980  Süper Nato Askeri darbesi ile bu yaşamakta olduğumuz bölünme ve iç savaş ortamının yolu açılmış ilk yol taşları döşenmiştir. Bu gidişe direnen aydınlar, yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler o günlerden başlayarak bir bir katledildi Uğur Mumcu bunlardan sadece bir tanesidir.

Bizler Vatan Partililer olarak Vatanımızın bölünmesi ve ekonomimizin iflas etmesine sebep olan 24 Ocak 1980 kararlarını yırtıp atıp, üretim ekonomisine geçmek, Vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin birliğini sağlamak için öncülük yapacak olan milletimizin halkçı, milliyetçi birikiminin öncüleri ile birlikte Milli Hükümeti kurmak için yola çıkıyoruz. Buradan milletimize milli hükümeti mutlaka kuracağımızın kararını bildiriyoruz. Bundan sonra milletimize bölenler değil birleştirenler hükümet olacak. Yağmacılar, hortumcular dolar borsa vurguncuları değil, üretenler hükümet olacak.