Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın verdiği demeçler nedeniyle soruşturma başlatılması ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

YALNIZ MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI OLMAZ

Evren Kurtoğlu, Gezen ve Akpınar ile ilgili  soruya, “Her milletin büyük aydınları vardır. Her milletin büyük sanatçıları vardır. Türk Milleti’nin de aydınları, sanatçıları var. Bu aydınların, sanatçıların dokunulmazlıkları var. Yalnız milletvekilliği dokunulmazlığı olmaz. Anayasamızda milletvekili dokunulmazlığı düzenlenmiştir. Milletvekillerimizin siyasi faaliyetlerinde özgür olmaları içindir. Bu dokunulmazlık bizim Anayasa Geleneğimizin bir ürünüdür. Aynı zamanda bizim aydınlarımızın da sanatçılarımızın da bir dokunulmazlığı olması gerekir. Onlara dokunulduğu zaman bir anlamda Türkiye’nin geleceğine dokunulmuş olur.”

“ONLAR, BÜYÜK SANAT GELENEKLERİMİZİN BUGÜNKÜ TEMSİLCİLERİDİR”

“Onlar rahat olmalı, onlar serbest olmalı. Onlar sanatlarını serbestçe yapmalı. Çünkü onlar Namık Kemal geleneğinin, Orhan Kemal geleneğinin, Nazım Hikmet geleneğinin, büyük sanat geleneklerimizin bugünkü temsilcileridir. O bakımından Sayın Müjdat Gezen ve aynı zamanda Sayın Metin Akpınar ilgili bu soruşturmayı bizim sanatçılarımızın ve aydınlarımızın dokunulmazlığına karşı bir müdahale olarak değerlendiriyoruz. Bırakalım insanlar dilediklerini özgürce söylesinler. Söylemeleri Türkiye’nin geleceği açısından yararlıdır. O bakımdan bu soruşturmayı hukuka uygun bulmuyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz, zor dönemde insanlar kendi önerilerini, çözümlerini, özlemlerini serbestçe ifade etmeli.”

RUSYA DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN GELİŞEN GÖRÜŞLERİ PAYLAŞMIYORUZ

“Bizde fikir sahibiyiz. Sayın Metin Akpınar’ın konuşmasında, ‘Rusya’ya dostluk gösteren iktidarların geçmişte başına nasıl işler geldiği’ konusunda bir nevi uyarısı var. İhtar var. Bu bugünkü Türkiye’nin konumuna hiç uygun bir görüş değil. Türkiye bugün ABD’nin denetimi altında kaldığı zaman  hem borç batağına batar, hem de topraklarının ve mavi vatanının bölünme tehditleriyle karşı karşıya gelir. O bakımdan, Sayın Metin Akpınar’ın, ‘Rusya ile dostluk kuranın başına bela gelir’, şeklindeki görüşlerini hiç bir şekilde paylaşmıyoruz.”

FİKİRLERİ SÖYLEMEK SUÇ DEĞİL

“Bugün Türkiye’nin ihtiyacı, Suriye ile dostluk, Irak’la, İran’la, Rusya ile, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile, Çin’le dostluktur. Türkiye, üretim ekonomisini bu dostluklarla kurabilir.  Aynı zamanda Türkiye, kendisine yönelen Akdeniz’den Ege’den gelen tehditleri bu dostluklarla göğüsleyebilir. Buradaki fikirlerimiz Sayın Metin Akpınar ile uyuşmamaktadır. Bu tür fikirler hukuken suç teşkil etmese bile, Türkiye’nin ABD denetiminde kalmasına hizmet eder.” dedi.