Milletvekili Bahşi önergesinde “Koronavirus' te yaşanan ikinci dalga sebebiyle uygulanmaya başlanan kısıtlamalardan dolayı restoran, lokanta, pastane, kafe gibi yeme-içme yerleri zor günler geçirmektedirler” dedi. Pandemi tedbirleri kapsamında herhangi bir sektörel destek verilmediğini belirten Bahşi; “Alınan bu kısıtlama kararları ile kafe, restoran, lokanta ve yeme içme mekânları 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servisi ve gel-al hizmeti vermektedir. Benzer bir kapanma kararı alan AB üyesi ülkeler işletmelerine milyarlarca Euro'luk destek paketi açıklarken, hiçbir destek açıklaması olmayan Türkiye'de yaklaşık sayısı 400 bin olan yeme içme sektöründeki esnaf ve işletmeler zincirleme iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.” ifadelerinde bulundu.

Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ Hazine ve Maliye Bakanı şu soruları yöneltti;

1-Restoran ve kafelerde denetimlerin arttırılıp HES kodu talep edilmesi gibi yöntemlerle müşterinin oturarak hizmet alması sağlanmak için bir çalışmanız var mıdır?

2-İşletmelerdeki bütün personelin SGK ödemelerinin, sürecin olumsuz etkileri bitene kadar alınmaması için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Yüzde 1 KDV oranının 2021’de de devam ettirerek, stopaj ve muhtasar vergilerinin alınmaması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

4-Elektrik, su, doğalgaz faturalarının süreç sonuçlanıncaya kadar alınmaması için bir düzenlemeniz var mıdır?

5-Devlet bankaları aracılığıyla esnafa hibe veya 5 yıl geri ödemeli faizsiz kredi desteği verilmesi ve krediden küçük-büyük bütün esnafın yararlandırılması için bir düzenlemeniz olacak mıdır?

6-Kredi Garanti Fonu kredi taksitlerinin faizsiz olarak ertelenmesi için bir çalışmanız var mıdır?

7-Asgari ücretin %22 artması ve işçi çıkartamamaktan dolayı işletmelerin üzerine yüklenen ek maliyeti hafifletmek için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

8-Bu dönemde işletmeleri kapalı olan yerlere kira ile ilgili destek sağlanması için bir çalışmanız var mıdır?