HABER -GAZETE ALANYA

Alanya’da bürokrasisinde yanlış giden bir şeyler olduğunu belirten AK partili Akay, kendisinin siyaset içinde bulunduğu dönemde memurların vatandaşlara yardımcı olduklarını ancak şuan sorumluluktan uzak bir tutum içerisinde olduklarını belirtti.

TELEFONA BAKAN YOK, İÇERİ ALMIYORLAR

Kendisinin eskiye dayanan bir siyasi geçmişi olduğunu belirten Akay, “Ben AK partiliyim. 2004-2009 yıllarında Avsallar belediyesi başkan yardımcılığı, 2009-2014 arası Avsallar Belediyesi meclis üyeliği, 2014-2019 yıllarında ise Alanya Belediyesi meclis üyeliği yaparak siyasi hayatımı sonlandırdım. Bugün devletin bazı kurumlarındaki yöneticiler ve personeller pandemiyi bahane ederek telefonlara dahi bakmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

REZALETİ GÖREN YOK MU?

Korana virüs döneminde evde kal diyen devletin telefonla işini çözmek isteyen vatandaşına hiçbir yardımı olmadığını savunan Akay, “İlgili kuruma gidiyorsun, içeri giremiyorsun. Örneğin Alanya tapu müdürlüğü. Bakın ilçemize üç ana kalemden taze para girer, bunlar; Turizm sektörü, emlak sektörü, tarım sektörü. Bu sektörler içinde taze para bir tek emlak sektöründen geliyor. Ülkemizin 1 $’a dahi ihtiyacı var. Devletimiz yedi düvelle mücadele içindeyken, ciddi ekonomik sıkıntılar yaşarken bu tapu Müdürlüğü’ndeki rezaleti bizi yönetenler görmüyor mu ?” dedi.

DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLUYORLAR

Akay siyaset yaptığı dönemde AK partinin böyle bir zihniyete sahip olmadığını belirterek, “Bir işlem yaptırabilmek için illaki birilerini araya koymak mı lazım? Benim bildiğim, benim hizmet ettiğim Ak parti böyle bir zihniyete sahip değildi. Devletin sorumluluk verdiği birim amirleri ve memur arkadaşlarımız vatandaşa yardımcı olmak için gayret gösterirlerdi. Ne değişti şimdi de vatandaşın telefonuna dahi bakılmıyor, mesaj yazıyorsun cevap verilmiyor. Vatandaşa destek değil, köstek olunuyor. Başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmemiz gerekiyor. Bu işin böyle gitme şansı yok.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Akay, ileriki günlerde bazı devlet kurumlarıyla ilgili görüşlerini de dile getireceğini belirtti.