ALTSO Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem, iş insanlarını yakından ilgilendiren ve ilçe ticareti için büyük önem taşıyan projelerini kitapçık haline getirdi ve açıklamayı sürdürdü. Erdem sektörlere yönelik sözlerinde turizmin yanı sıra tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik de sözler verdi. Erdem birçok sektörün gelişiminde önemli rol oynayacak Hibe ve Fon Kaynakları Araştırma Birimi’ni hayata geçireceğini aktardı.

ALANYA, ÜLKE GENELİNDEN ÇOK FARKLI BİR YAPIYA SAHİP”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ALTSO Başkan Adayı Turizmci Erdem, “Bize en çok sorulan soru esnaf kredi kooperatiflerinin esnaflara verdiği krediler ile ilgili. ALTSO’nun üyelerine kredi veremediği ve bu konuyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını soruyorlar. Ancak bu yasa ile sınırlandırılmış bir durum. Ülkenin geneline bakıldığında ticaret odaları üyeleri ALTSO’dan daha farklı bir işleyişe sahip. ALTSO’da çok sayıda KOBİ var. Bu nedenle Ankara’da gerekli temasları yaparak bu sorunun çözümü için çaba sarf edeceğiz. Ancak, dediğim gibi bu durum yasalar ile belirlenmiş. Alanya’nın ticari yapısının farklılığını ifade ederek, ilçedeki tüm dinamikler ile birlikte hareket ederek, ortak akıl ile Ankara’ya Alanya’yı en iyi şekilde anlatarak bunları aşmak mümkün olacaktır” dedi.

HİBE VE FON KAYNAKLARI ARAŞTIRMA BİRİMİ

Alanya’da ticaretin gelişmesi, iş insanlarının daha güçlü bir ortamda ticaret yapabilmesi için yeni projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem, “Üyelerimizin avantajlı koşullarda finansmana, teşvik, hibe ve diğer devlet desteklerine erişimini sağlamak amacıyla ALTSO bünyesinde kuracağımız ‘Devlet Destekleri ve Mevzuat Araştırma Komisyonu’ ile KOSGEB destekleri Avrupa Birliği kaynaklı fon programları, teşvik, hibe ve diğer destek mekanizmaları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ilan edilen çağrılar ve benzeri tüm desteklerden üyelerimizin maksimum seviyede faydalanabilmesini sağlayacağız” diye konuştu.