p>DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı yaptık. Dünyanın gözü Antalya'daydı. Önemli kararlar aldık. 50'den fazla Dışişleri Bakanı ve temsilci katıldı. Antalya dünya diplomasisinin de merkezi oluyor. Kasım ayında G20 Zirvesi'ni yapıyoruz. Dünyanın en gelişmiş, en zengin 20 ülkesinin liderlerini Antalya'ya getiriyoruz. Antalya'ya dünyanın en büyük zirvesini yapmak yakışır. Antalya her şeyin en iyisini hak ediyor. Hizmetin en iyisini hak ediyor. Demreliler hizmetin en iyisini hak ediyor. Bugün G20'nin başkanlığını yapıyoruz. Size 14 sene önce, 10 sene önce birisi çıksaydı, 'Türkiye dünyanın en zengin 20 ülkesinin başkanlığını yapacak' deseydi, inanır mıydınız? Türkiye artık bu noktaya geldi. Kimin sayesinde? Ak Parti iktidarı sayesinde. İlk defa halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye bu noktaya geldi. Şimdi bayrağı cumhurbaşkanımızdan devralan Torosların yiğit evladı Konyalı, 'Ben Konyalı olduğum kadar Antalyalıyım' diyen Ahmet Davutoğlu'nun sayesinde" dedi.

'DÜNYADA 241 TEMSİLCİLİĞİMİZ OLACAK'
Türkiye'yi büyütüp küresel bir aktör haline getirdiklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Şimdi yeni Türkiye'nin ikinci yarısına geldik. Böylesine bir ülkenin dışişleri bakanı olmak benim için bir gururdur. Bugün 228 temsilcilikle dünyada 5'inci sıradayız. Bu yıl sonu itibariyle 241 temsilciliğimiz olacak. Büyüyen bir Türkiye'nin göstergesi. Bugün dünyadaki kalkınma projelerine verdiğimiz destek 3.5 milyar dolar civarında. Size birisi 'IMF kapılarında 1 milyar dolar için el açan Türkiye IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcunu ödeyecek, dünyadaki kalkınma projelerine 3.5 milyar dolar kaynak aktaracak' deseydi, inanır mıydınız? Dünyanın her yerindeki kalkınma projelerine destek veriyoruz. Türkiye dünyadaki sosyal yardımlar konusunda yılda 1.7 milyar dolarla Amerika ve İngiltere'nin ardından dünyada üçüncü. Nüfusa ve gelire göre kıyaslarsak birinci."
Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından beraberindekilerle partisinin seçim bürosunu açtı.
ESKİDEN BAŞKALARI KARAR ALIRDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Finike İlçesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci, İlçe Başkanı Ömer Esen ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu’na, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile milletvekili adayı Atay Uslu ve partililer de eşlik etti. Finike Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin artık kendi gündemini değil dünyanın da gündemini belirleyen ülke konumuna geldiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Eskiden böyle miydik? Eskiden başkaları karar alırdı, biz de kaderimize razı olurduk. Türkiye’nin gündemi belli olurdu, biz de onları konuşurduk. Ama şimdi sadece kendi gündemini belirleyen değil dünyanın gündemini belirliyor” dedi.

DEVLETİN MEMURUNA BORCU VARDI
İktidara geldiklerinde devletin kendi memuruna bile borcu olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Size soruyorum; bir devlet düşünün kendi memuruna borcu var. O çalışan kendi devletine saygı duyar mı? Böyle bir Türkiye’ydi. Hiçbir yerde itibarımız yoktu. Kendi insanımızın güvenmediği devlete başkası güvenir mi? Bir de darbeler, yasaklar, yok başörtüsüyle okula gidemezsin, yok sakal bırakamazsın, yok namaz kılamazsın, dinini yaşayamazsın, Kuran’ını öğrenemezsin. O yasak, bu yasak canımızdan bezdirdiler" ifadelerini kullandı.
ESKİ TÜRKİYE GİTTİ
Bugün artık Türkiye’de huzur olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:"Türkiye normalleşti. Barış var. Ülkemizde herkes istediği gibi yaşayabiliyor. Şimdi eski Türkiye gitti, yeni ve modern Türkiye geldi. Çağdaş ve güçlü bir Türkiye, saygın bir ülke ve dünyada itibarı olan bir ülke. Kendi insanına güven veren bir Türkiye. Yurt dışında yaşayan vatandaşların başını kaldırdığı ve göğsünü kabarttığı bir Türkiye var. Ezik, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşımaktan utanan bir milletimiz değil, tam tersine onu gururla pasaport bankosuna koyan, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Nerden nereye."