Daha sonra bir konuşma yapan Karadağ, “Büyük Atatürk, sayın genel başkanım temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığın, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz CHP’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısında Kuvay-i Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97’nci kuruluş yıl dönümünde yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çoluk çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmek. İlke ve devrimleriniz ile ikinci yüzyıla beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin ötesine çıkartacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecek” dedi.

“AMACIMIZ CUMHURİYETİ SOSYAL DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz de, “Bir aile düşünün, bu ailenin kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’ne, Kuvay-i Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azimli mücadelesine dayansın. Bir aile düşünün, bu ailenin kökleri saltanatın ve işgalcilerin altında ezilen Anadolu’yu karanlıktan çıkartmak için Sevr’i yırtıp atıp Lozan’ı yapanlara dayansın. Bir aile düşünün, bu ailenin kurucusu, ilk genel başkanı şanlı ülkemizin kurtarıcısı, tartışmasız dünya lideri, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olsun. Bir aile düşünün, bu ailenin gençleri Amerikan emperyalizmine karşı durup 6. Filo’yu denize döksün. Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı aynı zamanda ülkemizin başbakanı Kıbrıs’a barış ve huzur getirmek için Ayşe’yi tatile çıkartsın. Bir aile düşünün, faşist bir cunta ile fiziki varlığı  kapatılsın ama kapatılmakla ruhu öldürülmeyerek küllerinden yeniden doğsun.

Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı 1 Mart tezkeresi ile dimdik durarak emperyalizme geçit vermesin. Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı katılımlarıyla büyüyerek bir yürüyüş başlatsın. Bu yürüyüş hak, hukuk, adalet için olsun. Kendisine ‘Yoruldunuz mu’ diye sorulduğunda, ‘Hayır, yorulmak yok. Özellikle de benim için’ cevabını versin. CHP düzen partisi değildir. Halkın, değişimin partisidir. CHP genel başkanımız Atatürk önderliğinde ulusal bağımsızlığını kazanan, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren bir parti. CHP kurucusunun devrimleri ve ilkeleri ışığında demokratikleşme sürecinin öncüsü olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirdi. CHP’nin aydınlığında gericiliğin gölgesinde yok sayılan kadınlar, CHP devrimleriyle kazandıkları eşit yurttaşlık hakkını tüm dünyaya haykırdı. Bugün burada bu büyük ailenin bir üyesi olarak örgüt kollarımızın içerisinde kadın kollarımızın başkanı olarak bulunuyorum. Onurla bir bayrak taşıyorum. Bizim sorumluluğumuz ülkemize, kurucumuza, yani Ata’mıza. Bize bırakılan emanetin büyüklüğünün farkındayız. En temel amacımız Ata’mızın silah arkadaşları ile birlikte kurduğu cumhuriyeti sosyal demokrasi ile taçlandırmak” diye konuştu.

Karadağ ve partililerin anıt önünde toplu fotoğraf çektirmesinin ardından programa katılanlar parti binasına geçti. Burada partiye yeni üye olanlara rozetleri takıldı.