Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’nın İyi Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, merkez seçim ofisinin ardından ikinci seçim ofisini Alanya’nın en büyük mahallesi olan Mahmutlar’da açtı. Binlerce partili ve vatandaşın katıldığı seçim ofisi açılışında birlik beraberlik mesajları verildi. Programa İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Alper Arıkan, CHP eski Antalya Milletvekili Nail Kamacı, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da katıldı. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu, ardından belediye meclis üyesi adayları sahneye davet edilerek katılımcılara tanıtıldı.

Programda dikkat çeken detay İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın’ın konuşmasıydı. Apaydın, “Bizim projelere çamur atıyorlar. Siz bisiklet yolundan ve reklam tabelalarından başka ne yaptınız? Boş vaatlere oyaladılar. Şunu yapacağız, bunu yapacağız diye meydanlarda konuşuyor. 4 buçuk yıldır neredeydi aklın yeni mi başına geldi? Meyve veren ağaç taşlanır diyorlarlar ama kurumuş badem ağacında yaprak yeşermez. Adem başkanı 31 Mart’ta Mahmutlar halkı sandığa gömecek.” dedi.

‘BEN SÖZ VERİNCE YAPARIM’

Apaydın’ın ardından konuşan Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez ise şu sözleri sarfetti:

“ Benden kolay söz çıkmaz, çıkarsa o sözü yerine getirmem gerekiyor. Ben söz verdim yaparım. Benim için eğitim olmazsa olmaz. Eğitim benin ilk acil planlarımda var. Konaklı Belediye Başkanı olduğum dönede okul servislerini bedava yaptım. Alanya Belediye Başkanı olduğu zaman servis, okul kıyafetlerini bedava yapacağız. Bu işler hesap kitap işi, 17 bin öğrenci var. Bunun 9 bini  servis kullanıyor. Üniversite öğrencilerine burs vereceğiz, lise öğrenci vallahi vallahi okullarına ücretsiz gidecek. Düğün salonu, futbol sahası yok. 1 buçuk yıl içinde bunun eksikliğini gidereceğim. Bisiklet yolu kalkacak, yapılacak yerler için referandumla karar vereceğiz. Bizde adaletsizlik yok her şey adaletli olacak. Belediyenin aldığı vergileri indireceğiz. ALTAV’ın 450 bin TL bütçesi var. Ama bütçesini 1.5 milyon TL olarak göstermişler. Tarıma desteğimiz olacak. Kapalı pazar yerleri inşa edeceğiniz. İyilik yapmayacaksak zülüm yapacaksak, Allah bize bu görevi nasip etmesin.”

BOZKURT İŞARETLERİ DAMGA VURDU

Kalabalık ‘Abdulah Sönmez sözünden dönmez’ tezahüratlarıyla inlerken, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın sahnede bir eliyle partilerinin bayrağını salarken diğer eliyle MHP’ye özgü bozkurt işaretiyle adeta şov yaptı. Kalabalık Apaydın'a eşlik ederek bozkurt işaretine eşlik etti. Bu görüntüler açılışa âdeta damga vurdu.