Parti binasında açıklama yapan Coşkun Karadağ, önce korona virüs konusuna değindi. Aşı olmadan korona virüsü atlatmanın çok zor olacağını belirten Karadağ, “Çünkü korona virüs mutasyona uğradığından dolayı aşı mutlaka gerekiyor. Hükümetin aşı konusunda yürütmüş olduğu politika inşallah fiyasko ile sonuçlanmaz. Aşı konusunda hala izlenecek net bir yol yok. Maske konusunu beceremeyen hükümet inşallah insanlara ücretsiz hizmet verecek şekilde bunu organize eder” dedi.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR MESELE DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li kadınlar için kullandığı ‘vitrin mankeni’ sözlerine de tepki gösteren Karadağ, “Başörtülü kadınlarımıza konu mankeni diye yaklaşmak kabul edilebilir bir mesele değil. Bu lafı sarf edenlerin halkımızdan, kadınlarımızdan özür dilemeleri gerekiyor. Hiçbir zaman kadınlarımızı örtüsünden dolayı hiç kimsenin aşağılayıcı cümleler kullanmaya hakkı yok” diye konuştu.

“HALKIN ÜZERİNE YÜK BİNDİRİLİYOR”

Yeni yılın zamlarla başladığını vurgulayan Karadağ, “Pandemi dolayısıyla zor durumda yaşamını sürdüren ve emeğiyle geçinen halkımızın üzerine bu yükü bindirmek kabul edilecek bir şey değil. Akaryakıta zam geldi mi gıda maddelerinden tutun giyeceğe kadar zam söz konusu oluyor. Zamlar konusunu konuşurken bir arkadaşım, “İyi ki Alanya’da köprü yok. Zamdan biraz etkilenmeyeceğiz’ demesine rağmen şu cevabı verdim. Biz Antalya’ya köprü ile ulaşmıyoruz ancak yapılan köprüler geçiş garantisi altında olduğu için Türkiye’de yaşayan herkesin cebinden bir miktar para çıkıyor” ifadelerini kullandı. SMA hastası çocuklara da değinen Karadağ, bu çocukların bir an önce sağlığına kavuşması için devletin birtakım maddi imkan sağlaması gerektiğini söyledi.