HABER - Muammer SOYLU

Millet İttifakı’nın Alanya temsilcileri CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, ‘Çoban ateşi yaktık’ diye paylaşımda bulunarak, Çoban Ateşi Hareketi isimli bir oluşum çıkışı yaptılar. CHP’li Karadağ ile İYİ Partili Arıkan, milletini seven yurtseverlerin kuvayı milliye ruhuyla ülkesine sahip çıktığı hareketin adının yer aldığı ‘’Çoban Ateşi’’ hareketini başlattıklarını ifade ederek “Siyasette belirli görevleri yapmış kişiler olarak, Alanya’da tıkanan siyasetin önünü açmak, gençleri yetiştirmek gibi çok kutsal bir görevimiz var” şeklindeki açıklamalarıyla dikkat çekti.

MECLİS ÜYESİ VE YÖNETİCİLER DESTEK OLDU

İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, yaptığı sosyal medya paylaşımında ''Millet İttifakı olarak CHP ilçe Başkanım Coşkun Karadağ,CHP Meclis üyemiz Mimar Serkan Salvur, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Tekin Açıkalın ve İYİ parti yöneticilerimiz Temmuz ayında Toroslar'da çoban ateşini yaktık'' dedi. Yakılan ateş etrafında toplanan CHP ile İYİ parti yöneticileri de fotoğraflara poz verdiler. Çoban Ateşi’ne destek verenler arasında CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi mimar Serkan Salvur, CHP Alanya Başkan Yardımcısı Tekin Açıkalın,  İYİ Parti Alanya İlçe Sekreteri Şefik Bahçe ve İYİ Parti İlçe yönetim kurulu üyesi Mustafa Arık yer aldı.

ÇOBAN ATEŞİ NE ANLAMA GELİYOR?

Kurtuluş Savaşımızın hemen öncesi! Atatürk bir taraftan Anadolu’da kongreleri yaparken, diğer taraftan da Türk Milletini bir araya getirip, örgütleme gayretinde.

Haberleşme olanakları yok denecek kadar az. Kurtuluş Savaşına katılmaya karar veren köyler, geceleri birer Çoban Ateşi yakarak yakınlardaki köylere şu mesajı iletirler; “Ben de Mustafa Kemal Paşanın yanındayım!”

Kazım Karabekir Paşa hatıralarında şöyle der; O dönemde Anadolu’yu tayyareden (uçaktan) seyredebilseydiniz, Anadolu’da her gece on binlerce Çoban Ateşinin yandığını görürdünüz.

Atatürk, en zor anlarında bile direncini bırakmaz ve şöyle der; Korkmayın, Toros Dağlarının tepesinde, bir Yörük Çadırında bir Çoban Ateşi yanıyorsa, Türk Milletini kimse yenemez.

Bugün ülkemiz, Kurtuluş Savaşı öncesi günlerden daha zor günler yaşıyor. Biz, silahsız, kavgasız tamamen anayasal haklarımızı kullanarak, Yüce Türk Milletine gerçekleri anlatarak, dıştan kurmalı bu hükümeti sandığa kilitlemeye ant içmiş olan gönüllüleriz.