ALTSO Başkanı Eray Erdem, yönetim kurulu seçimi sonrası düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdem şu ifadeleri kullandı: “Bir haftadır Alanya kamuoyuna teşekkür etmekten bir hal olmuş durumdayız. İttifak listeyle karşımıza çıkan iki aday arkadaşımıza tekrardan teşekkür ediyorum. Bize bir haftada dördüncü zaferi yaşattılar. Bugüne kadar bütün söylemlerimizde demeçlerimizde Alanya’nın önceliğimiz olduğunu, ortak payda olduğunu defalarca dile getirdik. Seçim sürecinde ve seçim bittikten sonraki bir hafta boyunca Alanya kamuoyu çok gereksiz bir şekilde meşgul edildi. İnsanlar zan altında bırakıldı.”

“ALANYA’NIN SIRTINA KAMBUR OLMUŞ ABİLER”

Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Seçim sürecinde söylemiş olduğum birçok iyi söylemden maalesef bende utanır duruma geldim. Çünkü diğer iki aday arkadaşımız hiçbir zaman ittifak söylentilerine katılmayarak ittifak olmayacağız demelerine rağmen sabah sürpriz bir şekilde ittifak olarak karşımıza çıktılar. Biz yine biliyoruz ki bu iki aday ve yanındaki abileri kimlerse ki bu abiler Alanya’nın sırtına yıllarca kambur olmuş abiler. Sabah 5’e kadar bu iki aday arkadaşı bir araya getirip kırmızı listeye destek verdirerek ittifak yaptılar. Bizim böyle bir kaygımız yoktu biz zaten kazanmıştık.”

“YAŞANANLARI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

“Bizim sadece mahcubiyetimiz Alanya’ya ve iş insanlarımıza karşıydı. Bu durum bir kez daha tescillendi. Alanya kamuoyu, Alanya siyaseti, Alanya Ticaret Odası mensupları bu durumu kendi vicdanlarında kendi akıllarıyla ve ahlaklarıyla ayrı bir yerde değerlendirecektir. Ben bu süreçte bize destek olan iş insanlarımıza, kamuoyuna ve kendi ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizi mahcup etmediler. İnşallah önümüzdeki dört yıllık süreci de kimseye mahcup olmadan tamamlarız. Diğer bütün söylenecekleri ve yaşananları ben Alanya’nın kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

“SLOGANIMIZ SAMİMİYDİ”

“Ben daha önce belirtmiştim onlarca slogan içerisinden çok kıymetli dostumun bulduğu bir slogan vardı. Bu sloganın bize yakışacağını düşünmüştü. Biz de bu sloganı duyunca evet dedik bu slogan bize ve Alanya’ya yakışır. Sloganın sahibi Özgür Yılmaz kardeşim. Biz kendi aramızda slogan yarışması yapmıştık o yüzden bende onun hakkını teslim etmeden geçemeyeceğim. Neydi bizim sloganımız ‘Tercih sizin Alanya hepimizin’ biz burada tercih sizin derken Alanya’daki iş insanlarımızın tercihlerine saygı duyacağımızı vurgulamak istemiştik, Alanya hepimizin derken de gerçek anlamda Alanya’nın hepimizin olduğunu belirmek istemiştik. Yoksa bir şehirde doğmak kişide sadece bir aidiyet duygusu hissettirir. Oralı olmanın o şehirli olmanın kriterleri ayrıdır. Ben bu konuyu da kamuoyunun takdirine bırakıyor herkese teşekkür ediyorum”