Alanya Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP'li Nazmi Zavlak, bazı mimarların projelerinin Alanya Belediyesi'nde hızlı geçmediğini ifade ederek, ‘’Belediyede 6 aydır projesi geçecek kişiler varken, bazı siyasetçiler yılda 60 tane proje geçiriyor’’ şeklindeki sözleriyle meclis toplantısına damga vurmuştu. Belediye yetkilileri ve bahse edilen siyasetçilerin Zavlak’ın sorusuna karşılık Alanya kamuoyunu ikna edici, net bir cevap veremediklerini ifade eden İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan’dan destek geldi. Arıkan ‘’Sorulara tahammül edemeyenlerin verecek cevabı yoktur’’ dedi.

MİMARLAR BELEDİYEDEN PROJESİNİ NEDEN GEÇİREMİYOR?

Alper Arıkan’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada ‘’Değerli Alanya haklı, kıymetli Basın Mensupları; geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Meclisinde milletin meclis üyesi sıfatı ile Nazmi Zavlak Bey ‘İktidar partisi uhdesinde siyasi kimliği olan kişi bir senede 60 proje geçirebiliyorsa, işi sadece mimarlık olan bir kişi neden geçiremiyor?’ anlamında haklı bir sebep ve milletin oyları ile seçilme sorumluluğu ile bir soru sordu’’ dedi.

SORU İSE ASKIDA KALDI

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan konuşmalarına şöyle devam etti:

‘’Fakat üzülerek belirtmek isterim ki; yetkili kişiler ‘’bu eksiklikten, bu nedenden dolayı’’ gibi konuyu aydınlatıcı ve şeffaf bir biçimde cevap vermesi gerekirken hem soruyu hem de soruyu soranı anlam veremediğimiz bir şekilde suçluluk psikolojisinin bir tezahürü olarak eleştirdiler. Soru ise hala askıda kaldı. Ne belediye ne de konunun diğer muhatabı siyasi kimlikli mimar tarafından Alanya kamuoyunu bilgilendirmek için somut, gerçekçi ve gözlemlenebilir bir açıklama gelmedi’’

BELEDİYEDE ‘’İŞİ ÇÖZECEK ADAM’’ ARANIYOR

İYİ Partili Başkan Arıkan, Alanya Belediye Başkanı Yücel’in etkili ve yetkili belediye görevlilerinin şehri karış karış gezmeleri gerektiğinin vurgusunu yaparak ‘’Sokaklara, STK’lara, odalara, esnaflara, çarşı ve pazarda Alanya halkına kulak vermelerini tavsiye ediyoruz. Alanya Belediyesinin keyfiyetçi ve adamına göre uygulamaları, sanki seçmenden intikam alırcasına farklı siyasi görüşten olan vatandaşları ötekileştirerek olması gereken işlerini zorlaştırmaları, bazı kişilerin istek ve projelerinin jet hızı ile halledilirken siyasetin kıyısından geçmeyen vatandaşların istek ve projelerinin askıda bekletildiği, halkın oyları ile seçilen Belediye’de usulüne uygun işleri bile halletmek için ‘’İşi çözecek adam’’ aradığı vatandaşlar tarafından konuşulmakta ve bu konuşmalar haklı sebeplerle çığ gibi büyümektedir’’ dedi.

‘’ALANYA BELEDİYESİ YÖNETİMİNİN SON DÖNEMİDİR’’

“Keyfiyetçi uygulamaların, adam kayırmaların, kişiye göre muamelenin son bulduğu; adil, şeffaf ve liyakat ehli yönetimin geleceği günlere az kaldı” diyen Başkan Alper Arıkan ‘’Eğer ki işini hakkıyla yapıp sırf siyasi kimliği olmadığı için projesini geçiremeyen mimarın suçu sizden olmamak ise; sizlere yüksek sesle milletin oyları ile o koltuklarda yine millete hizmetçi olmak için oturduğunuzu hatırlatıyor ve seçim çalışması yaparken dile getirdiğiniz ama koltuğun büyüsü ile aklınızdan çıkan şeffaf, tarafsız ve adil yönetim anlayışını benimsemenizi; Cumhur İttifakından sonra bir kenara bıraktığınız Hak, Hukuk, Adalet kavramlarını unutmamanızı tavsiye ederiz. İşini hakkıyla yapan değerli vatandaşlarımız müsterih olsunlar! Alanya Belediyesi yönetiminin son dönemidir! Keyfiyetçi uygulamaların, adam kayırmaların, kişiye göre muamelenin son bulduğu; adil, şeffaf ve liyakat ehli yönetimin geleceği günlere az kaldı’’ şeklinde sözlerini tamamladı.