Parti binasında CHP’ye üye olan Ramazan Uyar’a rozetini takan Coşkun Karadağ, son günlerde ülkede siyasete kan bulaştığını ve siyasetin sokağa dökülmek istendiğini söyledi.

“BAKANLIK VE YETKİLİLER DAHA HIZLI HAREKET ETMELİ”

Korona virüs aşısının Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Karadağ, aşının öncelikli olarak sağlık çalışanlarına uygulanmasının doğru bir uygulama olduğunu dile getirdi. Karadağ, “Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 1 milyon 60 sağlık personeli bulunuyor. Bir de özel sağlık kuruluşları ve eczanesinden diğer sağlık kuruluşlarına kadar olan yan kollarını düşünecek olursak, bir buçuk milyon sağlık çalışanı var. Bir buçuk sağlık çalışanı 2 doz aşı olduğu zaman 3 milyon eder. Demek ki şu an ülkemize gelen korona virüs aşısı ile sadece sağlık çalışanları aşılanabiliyor. Bu ister Alman, ister Çin, ister Amerikan, ister İngiliz, ne aşısı olursa olsun halkımızın bundan ücretsiz olarak mutlaka faydalanması gerekir. Bunun acilen yapılması gerekiyor. Her gün onlarca can gidiyor. Bu aşılar ne kadar erken yapılırsa o kadar canları korumuş olacağız. Bu konuda bakanlığın ve yetkililerin daha hızlı hareket etmesi kanısındayım” dedi.

“BUNUN ÇÖZÜMÜ CHP İKTİDARI”

Hayat pahalılığının günden güne çekilemez hale geldiğini de vurgulayan Karadağ, ucuza satılan elma için kuyruklar oluştuğunu gösteren televizyon haberine dikkat çekti. Karadağ, “1-2 liraya ucuza satılan elma için kuyrukların oluşması insanlarımızın ne kadar fakr-u zaruret içinde olduğunun göstergesi. Bunun çözümü CHP iktidarı. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.