Görkemli yürüyüşte Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Menderes Türel'de Yücel'e destek verirken binlerce partili de yürüyüşe katılım gösterdi. Alanya Belediye binası üzerinde meşale yakan partililer ve denizden yürüyüşe destek veren gemiler ise görsel şölen oluşturdu.

‘KENTLİSİ, KÖYLÜSÜ, YERLİSİ, YABANCISIYLA TEK YÜREK OLDUK’

Başkan Yücel hep birlikte aydınlık yarınlara yüründüğünü ifade ederek; “Bugün hep birlikte aydınlık mutlu yarınlara yürüyoruz. Yürüyüşümüz kutlu olsun, hayırlı olsun. Bugün muhteşemsin Alanya. Selçuklu’nun başkenti Osmanlı’nın liman kenti Alanya, vatan sevgisiyle hizmet sevdasıyla yanan Alanya hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Alanya en güvenli şehri Türkiye’nin. 15 yıldır birlikte yürüdüğümüz Alanya’nın bütün mahallelerinde bulunan bütün kardeşlerimi muhabbetle kucaklıyorum. Gönül dostlarımız bizlerle. Kentlisi, köylüsü, yerlisi, yabancısıyla tek yürek olduk. Alanya’nın geleceğine yürüyoruz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Yürüyüşümüze katılamayan ancak derdi Alanya olan partili, partisiz her bir kardeşime selamlarımı iletiyorum. 5 yıl aradan sonra yeniden omuz omuza, gönül gönleyiz.”  dedi.

‘ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR’

Yücel, konuşması sürdürerek “Desteğiniz için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin teveccühleriyle dünyanın en güzel şehrine 5 yıl hizmet etme şerefine nail olduk. Sizin için gecemizi gündüzümüze kattık. Alanya’ya yapılamaz denenleri yaptık. Aşkla çalıştık. Bu kente ve bu kentin güzel insanlara vefa borcumuz daha bitmedi. Alanya için hayallerimiz var. Çok büyük hedeflerimiz var. Güçlü ekibimiz ve 82 projemizle Cumhur İttifakı ile kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bana yüklenen büyük sorumluluğun farkındayım. Bizleri bu göreve layık gören büyüklerimizi asla mahcup etmedik. Etmeyeceğiz. Ne dediysek hepsini yaptık. Başımız dik, alnımız açık. Bundan sonra da birlikte çalışacak ve birlikte başaracağız. Alanya’ya 82 yakışır diyerek açıkladığımız 82 projeyi de hayata geçireceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘BELEDİYECİLİK BİZİM EKİBİMİZİN İŞİDİR’

Alanya halkının iyi hizmeti hak ettiğini bunuda ancak kendilerinin yapabileceğini ifade eden Yücel, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hoşgörüyle herkese kucak açtık. Oy verenlerin de vermeyenlerin de belediye başkanı olduk. Hizmette gözü olmayanlar yaptığımız hizmetlerin fersah fersah gerisinden söylemlerle Alanya halkının karşısına çıkıyorlar. Alanya halkı bunu hak etmiyor. Biz marka şehirden onlar çaydan, çorbadan, servisten bahsediyorlar. Biz onların servis yapacakları okulları vatandaşın ayağına getirdik. Alanya Belediyesi’ni yönetmek gönül işidir. Adem Murat Yücel’in işidir. Belediyecilik bizim ekibimizin işidir. Sevgili Alanyalılar Alanya’da bahar geliyor. O bahar 31 Mart’ta sandıklara da düşecektir. Ucu bucağı olmayan katılımlarınız, sevginiz, desteğiniz için sağ olun, var olun. Cumhur İttifakı’yla birlikte bir hizmet birliği yakalandı. Ayrımız gayrımız olmadan Alanya’yı dünyada örnek gösterilen bir şehir yapmak adına çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

‘GAYRETİMİZ ALANYA İÇİNDİR’

Yücel sözlerini tamamlarken; “Bu birliktelik Alanya’nın önünü açacaktır. Kazanan Alanya, Antalya olacak. Yatırımların devamı ve ülkemizin bekası, istikrarı için Cumhur İttifakı’nı zaferle taçlandıracağız. Alanya’da Yücel, Antalya’da Türel diyoruz. Gayretimiz Alanya içindir. Sizin içindir. Bugün burada bizlerle olan bu kutlu yürüyüşe katılan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum.” Dedi.

‘ANTALYA GÖZÜNÜ AÇTI, ALANYA GÖZÜNÜ AÇTI’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel, Yücel’in ardından konuşarak; “Gece demedik, gündüz demedik, sizin için çalıştık. Sizlerin de destekleriyle Yücel ile birlikte Alanya’yı daha güzel günlere taşıyacağız. Siyasi kampanyada ne dedik? ‘Projeler yarışsın’ dedik. ‘Hizmetler yarışsın’ dedik. Ben Alanyalılara soruyorum, biz Alanya için Karayolları arazisinde halka açık bir proje gerçekleştiriyoruz. Alanya’mıza yeni bir otogar ve millet bahçesi yapacağız. Benim rakibim Sayın Muhittin Böcek size Alanya’yla ilgili bir proje açıkladı mı? Antalya gözünü açtı, Alanya gözünü açtı. Alanya yeni bir fetret dönemine müsaade etmeyecektir. Ama şimdi kaybedeceklerini anladılar, iftiraya başvuruyorlar.

‘BİZ ÖNCE ALANYA SONRA SİYASET DEDİK’

Millet İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’e meydan okuyan Türel, televizyonda hesaplaşmaktan çekinmediğini belirterek;  Gel istediğin televizyonda milletin önünde seninle hesaplaşalım. Bu işler atıp tutmakla olamaz. Biz şeffafız. Mal beyanımı bugün internet sitemde yayınladım, bekliyorum şimdi, Böcek de açıklayacak mı? Biz Allah’tan başka kimseden korkmadık, korkmayız. Biz projelerimizi açıkladık, Böcek bizden sonra açıkladı, projelerinin yarısı benden aşırma. Ben iki kez CHP’den belediyeyi devraldım. İkisinde de Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyordu Antalya. Türkiye’nin en ucuz suyunu siz Alanyalılara kullandırmanın yanı sıra 1 milyon 200 bin su abonesi var Antalya’da. Biz kazandığımızda Alanya ve Antalya kazanıyor. Şimdi biz ittifakla çok daha güçlüyüz. Biz önce Alanya sonra siyaset dedik.” şeklinde konuştu.