Zafer Partisi Alanya İlçe Teşkilatı, görevden alma ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Sibel Dulum, 1 Nisan 2022’de Alanya’da kongresini yaparak, seçilmiş ilçe başkanı olarak başarılı bir görev yapmaktadır. Yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen iyi çalışmalar yaparak Alanya’da Zafer Partisi’ne bir zemin hazırlamış ve varlığını Alanya’da ispatlamıştır. 12 haziran 2022’de yapılan Antalya İl Kongresi listesini hazırlayan Kurucular Kurulu üyesi Salih Ezer’in Disiplin Kurulu Yedek Üyeliğine tüzüğe aykırı olarak 1 kişi fazla yazması nedeni ile kongre iptal olmuş, önümüzdeki Pazar günü, 21 Ağustos’ta olağanüstü kongre kararı alınmıştı.

Pazar günü yapılacak kongrede Alanya İlçe Sekreteri İsmail Yıldırım, İl Başkanlığı’na adaylığını ilan etmişti. Kongreye 3 gün kala seçimi açık ara farkla İsmail Yıldırım’ın kazanacağı anlaşılınca, Genel Başkan Ümit Özdağ, İlçe Başkanı Sibel Dulum’u bizzat telefonla arayarak “Kongrede neden Alanya’dan aday çıkardınız? Alanya, Antalya’yı dizayn mı edecek? Ben tek adayla kongreye gidilmesini istiyorum. Adayım da mevcut il başkanı, kurucular kurulu üyesi Yaşar Kökçe’dir. Amatör siyasi ruhunla bize yön mü vereceksin? Neden adayına engel olmadın, seni görevden alıyorum” demiştir.

Bugüne kadar Zafer Partisi’nde 36 ilde olağan kongre yapılmış, çeşitli bahanelerle şu an 28’inde tekrar olağanüstü kongreler yapılmaktadır. Tüm kongrelerde hata yapılmış, parti büyük kongreyi yapamaz, seçime giremez hale getirilmiş, buna tepki olarak da Antalya’da en iyi çalışan ilçe ve ekip olarak Alanya’dan aday çıkartılarak İsmail Yıldırım’ın il başkanlığına aday olması, aynı zamanda Alanya’nın Antalya siyasetinde varlığı kararlaştırılmıştı. Genel Başkan Ümit Özdağ’ın bizzat ilçe başkanı Sibel Dulum’u sözlü olarak görevden alması, tarafımızca demokrasiye darbe olarak görülmüştür. Başarılı bir kadının gücünden korkulmuş, siyasi önü Zafer Partisi içinde kesilmiştir. Tarafımıza henüz yazılı olarak gelmediği ve tebliğ olmadığı için sadece Sibel Dulum’un mu görevden alındığı, yoksa teşkilatın fesih mi edildiği netlik kazanmamıştır. Durum netleştiğinde kamuoyuna bilgi verilecektir.”