HABER – Muammer SOYLU

Geçen Şubat ayında Genel Merkez tarafından görevden alınan Muhammet Mustafa Demirağ’ın ardından, Alanya Ülkü Ocakları’nda başkanlık sessizliği devam ediyor. Kafalarda soru işaretleri bırakan Alanya Ülkü Ocakları’na halen bir başkan ataması yapılmadı. Ani bir kararla görevden alınan Muhammet Mustafa Demirağ için Alanya basını, “Ülkü Ocakları'nda büyük şok” başlıklarıyla haberi vatandaşlara duyurmuştu.

BAŞKANSIZ NEVRUZ KUTLANDI

Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişini müjdeleyen ve ülkemizde de her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı etkinlikleri, korona virüs kısıtlamalarıyla kutlandı. Alanya Ülkü Ocakları Nevruz Bayramı kutlamasını sosyal medya üzerinden bir mesajla gerçekleştirdi. Alanya Ülkü Ocakları Başkan adı olmadan yayınlanan Nevruz Bayramı kutlamasında, “Türklerin Ergenekon’dan çıkışı ve baharın gelişi olarak bilinen, Türklerin ve doğanın uyanışı olan Nevruz Bayramınız kutlu olsun!” denildi.

SENİN ADAMIN, BENİM ADAMIM

Alanya MHP İlçe Teşkilatı ile bazı yönetici grup arasındaki partizanlık yarışı sonrası Ülkü Ocakları’na “Senin dediğin mi yoksa benim dediğim mi başkan olacak?” kavgası olduğu söylentileri Alanya kamuoyunda ayyuka çıktı. Ocak Başkanlığı için Alanya MHP İlçe Teşkilatı tarafından Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne Alanya’dan 4 isim sunulduğu, ‘’Senin adamın, benim adamım’’ tartışması neticesinde atamanın belirsizliğini koruduğu gelen haberler arasında.

TÜRKDOĞAN BAYRAĞI TOKSÖZ’E DEVRETMİŞTİ

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, 2009 yılında zor ama başarılarla dolu bir dönem sonrası görevi adaşı Mustafa Toksöz'e bırakmıştı. Toksöz’ünde 4 yıl görev yaptığı Alanya Ülkü Ocakları başkanlığında “bayrak yarışı’’ sırayla şöyle devam etti:

2013 Temmuz ayında Erhan Çınar, 2016 Kasım ayında Abil Gündoğdu ve 20 Şubat 2021 tarihinde Muhammet Mustafa Demirağ.