Haber - Burak ÖZTUNÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın açıklaması yaptı.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Karadağ açıklamasına geçtiğimiz günlerde Antalya’da gerçekleştirilen Millet İttifakı İlçe Başkanları Toplantısı hakkında konuşarak başladı. Toplantının oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Karadağ, “25 Temmuz günü Antalya ilimizdeki tüm CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları ile birlikte ve CHP ile İYİ Parti Antalya İl Başkanlarımızın katılımları ile bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’te toplantımıza katıldı. Bu toplantının asıl amacı tüm Antalya’daki ilçe başkanlarının tanışması kaynaşması ve fikir alış verişi yapmaktı. Çok verimli ve olumlu bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten Alanyamızın birçok sorununa vakıf. Ancak biz bu sorunları tekrar güncellemiş olduk. Sayın İlçe Başkanımız Yücel Apaydın ile birlikte ağız birliği yaparak sorunları aktardık. Bundan sonra bu tür toplantılar aylık veya 45 günlük periyotlarla tekrar yapılacak. Alanyamız için iyi bir toplantı oldu.” dedi.

“HİZMET FAKİRİ BİR İLÇEYİZ”

Alanya’nın özellikle hükümet tarafından yapılan bir çok hizmetten mağdur olduğunu belirten Karadağ, “Alanya gerçekten Antalya ve Türkiye’de hizmet fakiri bir ilçemiz.” dedi.  Bu hizmet fakirliğini her alanda gördüklerini belirten Karadağ, “Geçen hafta hızlı tren sorunu gündeme gelmişti. Bu hızlı tren çok önceden Alanya’da gündemi oluşturmaya başladığı halde hızlı trenin Konya’dan gelip Manavgat’tan Antalya’ya doğru yapılacağı duyumunu aldık. Buna tabi ki üzüldük Alanya olarak. Alanya her zaman hizmet alımında ikinci plana atılmakta. Bunun örneklerinden biriside Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu an bir takım tıbbi cihazlar ve doktor konusunda eksiklerimiz var. Bu halkımızı çok büyük sorunlara sevk etmekte. Bazı tedaviler için özel hastanelere gitmek durumunda kalınıyor. Zaten yoksulluk içerisinde olan halkımızı bu durum çok zor duruma düşürmektedir. Aynı olay doğalgaz konusunda da Konya’dan gelen hat, Manavgat üzerinden Antalya’ya gidecekmiş. Bu konudan da Alanya mahrum bırakılmıştır. Alanya’daki bu hizmet eksikliği ve hizmet fakirliği Alanyamızın bir an önce il olması ile bir nebze olsun sonuca ulaştıracaktır. Bu konuda devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz. Alanyamız hak ettiği hizmetleri almak mecburiyetinde. Hem ülkemize kazandırdığı ekonomik ve istihdam katkısını göz önüne alırsak bu tür hizmetlerden mahrum kalmak bizleri üzmektedir. “ diye konuştu.

“ŞEBNEM’İN MORALİ GAYET İYİ”

Lösemi hastası olan Şebnem Köseoğlu’nun son durumu ve yürütülen kampanyalar hakkında açıklamalarda bulunan Karadağ, “Geçen hafta bir kampanya şeklinde yönetim kurulu üyemizin kızı Şebnem Köseoğlu için uğraştık. Bu kampanya bize insani olarak çok değer kazandırmıştır. Alanya toplumsal olarak bir şeyler yapmak ve insanlara hizmet etmek görevini bizlere tattırmıştır. Ben bu konuda üzgünüm çünkü keşke yaşım uygun olsaydı da bende destek verebilseydim ama Şebnem kızımızın moralinin çok yüksek oluşu beni sevindiriyor. İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz bu konuda çok duyarlı davrandılar. Başta Müge Gezginci, Gökhan Sipahioğlu ve Ali Hancı arkadaşlarımız bu konuda bir kampanya başlattılar. Alanya’nın pek çok kesiminden duyarlı vatandaşlar bu kampanyaya destek verdiler. Ben yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYORUZ”

Karadağ önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek ALKÜ ve AHEP Üniversitelerine kayıt yaptıracak olan öğrencilerle yakın temasta bulunacaklarını belirtti ve “Ağustos ayı içerisinde ilçemize üniversite öğrencileri gelip buraya kayıtlarını yaptırıp Alanyamızda yaşamaya başlayacaklardır. Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir komite vasıtası ile kendilerini otogarda karşılayıp bir takım ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Yurtlara kendilerini yerleştirmek ve özel yerlerde yaşayarak daha düzgün bir eğitim görmeleri için kendilerine yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

ALİEFENDİ’YE DAVET

Konuşmasının son bölümünde iki duyuru yapan Karadağ, “Cuma günü komitemizin oluşturduğu merkez parti görevlisi arkadaşlarımızla saat 14.00’de parti binamızda bir toplantı yapacağız. Tüm görevli arkadaşlarımızı davet ediyorum. Aynı zamanda bu Pazar günü Aliefendi Köyü Şenliklerine tüm halkımızı davet ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.